Почетак пројекта "Направи своју апликацију"

28.12.2015.У Регионалном центру почела је реализација пројекта "Направи своју апликацију" и тим поводом одржана је прва радионица за упознавање основаца са савременим методама креирања андроид мобилних апликација прилагођених најмлађем узрасту. Радионицасе реализује кроз пројекат Регионалног центра који је финансијски подржан од стране општине Медијана. Пројекат ће трајати до маја 2016. године.

Планирано је да радионицу "Направи своју апликацију" прође 50 одељења – по 5 одељења из сваке основне школе са територије нишке Општине Медијана. Школици би требало да присуствује по једно одељење 5.разреда, два одељења 6.разреда и два одељења 7.разреда из школе. Радионице за једно одељење ће трајати 3 школска часа. На данашњој радионици учествовало је VII 4 одељење ОШ "Свети Сава".

Предавач на радионицама је др Лазар Велимировић, научни сарадник, запослен у Математичком институту Српске академије наука и уметности, који је ученицима представио програмски језик Scratch - програм који омогучава лако креирање интерактивних прича, игара и анимација, као и дељење пројеката са другим корисницима.

IMG 8791 resize IMG 8788 resize