Буди као Тесла

30.12.2015.Караван „Буди као Тесла“, као део пројекта који је покренула компанија Самсунг у сарадњи са Музејом Николе Тесле и Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања, гостовао је данас у Нишу у Регионалном центру. Пројекат „Буди као Тесла“ је резултат дугогодишње сарадње компаније Самсунг са Музејом Николе Тесле, само један у низу иницираних у част 160 година од рођења великог научника.

Циљ каравана је да се што више деце упозна са стваралаштвом и идејама Николе Тесле кроз интерактивна предавања. Предавања су организована у мобилним Самсунг паметним учионицама где, уз демонстрацију неких од Теслиних експеримената, основци сазнају да без овог великог научника не би било струје, рачунара, сателитских, телевизијских и видео система нити значајних иновација у свету нових техонологија.

Сто ученика ОШ “Вук Караџић“ и ОШ “Бубањски хероји“ је данас у Регионалном центру пажљиво пратило причу о нашем славном научнику и имало могућност да се упозна са животом и проналсцима Николе Тесле.

IMG 8809 resize

IMG 8818 resize

IMG 8819 resize