Посета министра просвете Регионалном центру

15.10.2016. Министар просвете, науке и технолошког развоја, г. Младен Шарчевић, посетио је Регионални центар за професионални развој запослених у образовању у Нишу. Том приликом одржан је састанак министра и директорке Центра.
Директорка Регионалног центра, Данијела Марковић, упознала је министра са активностима и плановима Центра. Током десетогодишњег рада, у
нишком Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању реализовано је 1.453 активности на којима је учествовало 43.120 наставника. Једна од тема састанка била је завршетак започетих активности на децентрализацији испита за лиценцу.
Марковићева је изразила наду да ће до краја године полагање испита за лиценце за наставнике бити децентрализовано.
„Министартво тренутно припрема терен за озбиљне реформе које, иначе, трају неколико година. У том процесу бићемо сервис свима“, рекао је министар Шарчевић. Када је реч о полагању испита за лиценце Шарчевић је истакао да ће Министарство сагледати законске и друге могућности за децентрализацију.
Састанку су поред министра присуствовали и Никола Танић, помоћник министра за науку, Габријела Гајић, саветник министра, Марко Попадић посебни саветник и шеф кабинета министра, Јасмина Ђелић, начелник Одељења за координацију рада школских управа, Драган Гејо руководилац Школске управе Ниш, Марина Костић, начелник Управе за образовање, Бојан Крстић, градски већник задужен за образовање у Нишу, Марија Ћирић саветник у ШУ Ниш и Виолета Панчић саветник у Центру.

 

IMG 0163 IMG 0164 IMG 0165 IMG 0240 IMG 0238 IMG 0239 IMG 0169 IMG 0171 IMG 0173 IMG 0177 IMG 0179