ОТВАРАЊЕ ПАРКА ЗНАЊА

13.04.2017. У оквиру програма „Заједници заједно“, компанија НИС подржала je изградњу Парка знања у Нишу чији је основни циљ промоција природних наука међу ученицима основних и средњих школа, као и свим грађанима Ниша.

Парк је смештен у оквиру Регионалног центра, где су постављени наставни објекти попут „Паскаловог трона“ (факирова столица), “Архимедове бележнице“, „Магнетног тунела“ и „Галилејевог клатна“. Ове инсталације биће коришћене за  организовање јавних часова за децу и ученике нишких предшколских установа и школа.

Изградњом „Парка знања“ наставници ће имати могућност да часове природних наука држе на занимљив и креативан начин, док ће се ученици кроз практичне задатке и демонстрацију упознавати са природним појавама. Овај простор за учење доступан је и свим заинтересованим грађанима који кроз игру могу да усвајају нова знања.

Свечаном отварању „Парка знања у Нишу“ присуствовали су представници компаније НИС, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, представници града Ниша, руководство Регионалног центра, као и представници Центра за промоцију науке, директори и наставници основних и средњих школа. На отварању Парка знања присутнима су се обратили Данијела Марковић, директор Регионалног центра, Стефан Деспотовић, представник НИС  директор Дирекције за екстерну комуникацију, Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке и Бојан Крстић градски већник за образовање који је и отворио Научну учионицу.

Као компанија чије је стратешко опредељење улагање у младе и њихово образовање, НИС је препознао значај овог пројекта и подржао га у оквиру програма друштвене одговорности „Заједници заједно“ са циљем да промовише науку и подстакне развој нових достигнућа у овој области. Подршком  развоју младих генерација, у складу са слоганом „Будућност на делу“, НИС настоји да побољша услове живота локалних заједница у којима компанија  послује.

JS 3710 2 JS 3814 JS 4009 JS 4301 DMD 6094 DMD 6151 DMD 6172 DMD 6214 DMD 6057 DMD 6085 DMD 6099 DMD 6203

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1