Реализација пројекта "Учионица у свемиру"

20.09.2017. Још један пројекат са листе одобрених за промоцију и популаризацију науке, почиње са активностима у Научном клубу. Пројекат под називом "Учионица у свемиру", замишљен је тако да је прва активност кренула током јуна месеца. Ученици који учествују у пројекту (трећи разред ОШ "Чегар"), добили су задатак да за време распуста истражују и прикупљају информације о сунчевом систему, распореду и удаљености планета, занимљивостима и звуковима у свемиру.

Са ауторком пројекта, учитељицом Наташом Ћирић, током септембра месеца уследила је друга активност када су сви заједно анализирали прикупљене податке и порадили на појму размере како би деца схватила реалну величину планета сунчевог система. Ова активност довела је до реализације треће, за ученике најзанимљивије активности - прављење сунчевог система од воће и поврћа.

Овакве активности код ученика подстичу машту, креативност и жељу да сазнају више. После уочавања односа величина, до краја пројекта је остала још једна фаза која обухвата примену стечених знања кроз израду тродимензионалних планета у већим размерама полазећи од Сунца, чије ће димензије бити 2.5 м у пречнику. На основу ове почетне димензије, правиће се све остале планете, које ће бити постављене на зиду "свемирске учионице".

ucionica

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1