Одржана трећа обука за кориснике ИСЕМ-а у јавним објектима

Објављено: 28.12.2017.
У понедељак и уторак,  25. и 26. децембра  2017. у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Нишу, одржана је
дводневна обука за све кориснике Информационог система за енергетски менаџмент (ИСЕМ) у објектима од јавног значаја који су у надлежности града Ниша.

Ниш је међу првим градовима који је именовао енергетског менаџера и отпочео увођење система енергетског менаџмента и активности прописане Законом о ефикасном коришћењу енергије.

Током обуке, седамдесет пет корисника из основних и средњих школа, дечијих вртића, градских управа, јавних и комуналних предузећа, месних заједница, културних институција у надлежности града Ниша оспособљени су за прикупљање и унос података у Информациони систем за енергетски менаџмент (ИСЕМ). Унети подаци ће служити за мониторинг потрошње и трошкова за енергију као и за припрему годишњег извештаја локалне самоуправе о потрошњи енергије, праћење реализације годишњег циља уштеде енергије који прописује Влада републике Србије. Полазници обуке су лица која су испред корисника буџета града Ниша задужена за прикупљање и унос података који се односе на  потрошњу и трошкове за енергију, енергенте  и  воду у објектима за које су именовани. Ово је трећа по реду обука за ову категорију корисника система.

Обуку су држали стручњаци Програма Уједињених нација за развој (УНДП), а у оквиру УНДП/ГЕФ пројекта “Уклањање препрека за промовисање и подршку систему енергетског менаџмента у општинама у Србији”. 

Обуци је претходио састанак између представника града Ниша и УНДП у Градској кући. Састанку су присуствовали заменик градоначелника Ниша, Милош Банђур, начелник градске управе, Љубиша Јањић, енергетски менаџер града Ниша, Бранко Андрејевић и портфолио менаџер за енергетику УНДП, Маја Матејић. На састанку је договорена даља сарадња између Града Ниша и УНДП/ГЕФ Пројекта на даљем развоју Система енергетског менаџмента у Нишу. Након састанка учесници су дали изјаве присутним медијима у којима су објаснили сврху и циљ обуке.

http://ems-undp.rs/sr-Latn-RS/Blog/Post?id=70

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1