Актив наставника географије

22.03.2018. На Активу наставника географије одржаног у Регионалном центру 20 наставника нишких школа разговарало је о предстојећем окружном такмичењу, организацији и подели задужења.

Уплата котизације: 840-842668-41 без позива на број

Најава догађаја

 • ПОСЕТИТЕ ПАРК ЗНАЊА У РЕГИОНАЛНОМ ЦЕНТРУ НИШ +

  Посетите Парк знања у дворишту зграде Регионалног центра - Париске комуне бб (поред Општине Медијана) и играјте се у песку Архимедове бележнице и СИ школице, испробајте рад Галилејевог клатна и Фарадејевог тунела, седите на ексерима Факирове столице, упознајте се са 147 цифара броја Пи, покрените радио, пуњач за мобилни и лампу помоћу динамо бицикла и играјте Ботаничку слагалицу!
  Групне посете обавезно најавити ради обезбеђивања стручног водича најкасније 7 дана пре доласка. Да би посета парку била испраћена предавањем о експонатима група треба бити од најмање 40 особа, у супротном Парк можете посетити и о експонатима се информисати у сопственој режији. Најава на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на телефон 018/202-300.
  Цена улазнице за школе ван Ниша је 80 динара по ученику.

  IMG 1851 IMG 1793 IMG 1863 IMG 1764 IMG 1766 
  Honeyview Honeyview IMG 2318  
  Honeyview Honeyview IMG 2324

 • +++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • ПОНУДА АКРЕДИТОВАНИХ СЕМИНАРА до краја 2019. године +

 • 23-27.09.2019. НОЋ ИСТРАЖИВАЧА +

        NAJAVAAGENDA2019 page 0001 (3)
        NAJAVANocIstrazivacaAGENDA2019 page 0002 (3)
        NAJAVANocIstrazivacaAGENDA2019 page 0003 (3)

 • РЕАЛИЗАЦИЈА ОБУКА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА "ШКОЛА ЗА 21.ВЕК" +

  Министарство просвете, науке и технолошког развоја у складу са Меморандумом о разумевању који је потписан 07.02.2019. године са организацијом British Council, ће током наредне три године реализовати Програм ,,Школе за 21. век”. Циљ овог Програма је да подржи развој способности критичког мишљења и вештина решавања проблема и програмирања у току редовних и ваннаставних школских активности. У оквиру Програма, за све основне школе у Републици Србији предвиђена је: реализација обука за директоре, реализација обука за наставнике и додела микробит (micro:bit) програмибилних уређаја. Такође, предвиђена је и подршка оснивању клубова за програмирање, израда пројеката и учешће на такмичењу из програмирања.
  За директоре и наставнике основних школа у Пиротском, Топличком и Нишавском округу програм "Школе за 21.век" почињу једнодневним обукама за директоре које ће се одржати 20. и 21.септембра  2019. године у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању, Ниш  са почетком у 9 часова. У прилогу се налази програм рада обуке.

  ОБУКА ЗА НАСТАВНИКЕ: 
  Тродневна обука за наставнике одржавати у периоду од 26. септембра до 12. октобра 2019. године. Обука за наставнике је акредитована (40 сати), и поред тродневне обуке укључује имплементацију стечених знања и вештина у настави, рад на школском пројекту и онлајн обуку за коришћење micro: bit уређаја.

  Програм рада за директоре 20. и 21.09.    Распоред школа 21.09.  ШУ-Распоред обука директори

 • Акредитован семинар "Корелација и међупредметно повезивање у настави музичке културе и уметности" - семинар ће се реализовати 21.09.2019 +

  Акредитован семинар : Корелација и међупредметно повезивање у настави музичке културе и уметности, каталошки бр.945 биће одржан у Регионалном центру 21.09.2019.
  Општи циљ семинара је оспособљавање наставника за практичну примену корелације у настави и међупредметно повезивање кроз процес планирања и интеграције са другим наставним предметима и садржајима.

  Котизација: 1.000,00 динара
  пријављивање до 15.09.2019. на info@rcnis.edu.rs
  Понуда и пријавни лист у прилогу

  ФОРМИРАНА ЈЕ ГРУПА, ОСТАЛА СУ ЈОШ 4 СЛОБОДНА МЕСТА!

  Понуда   Пријавни лист

 • Први састанак Актива наставника Грађанског васпитања за шк. 2019/20. г. +

  У понедељак, 23.09. 2019, са почетком у 13 h у Регионалном центру биће одржан Актив наставника који предају грађанско васпитање у основним и средњим школама.

  Дневни ред:
  1. Информација о програму Ноћ истраживача, коју организује Регионални центар,
  2. Шест мисаоних шешира, технику ће представити наставник, Савета Миленковић, УТШ...
  3. Разно

 • Састанак Актива наставника физике Нишавског округа 24.09.2019 +

  Састанак Актива наставника физике Нишавског округа биће одржан у уторак, 24. септембра 2019. године у 20.00 у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању (Париске комуне бб, Ниш)
  Теме:
  - Договор о начину рада у току школске 2019/20. године
  - Информације о државној матури
  - Планирање наставе и учења
  - Информације о активностима Комисије за израду исхода наставе физике за средње образовање Друштва физичара Србије
  - Школа физике за ученике основних школа
  - 14. Камп физике ''Сокобања 2020''
  - Текуће активности

 • Састанак Подружнице педагога Нишавског округа 25.09. +

  У среду 25. 09. 2019. у 12 часова у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању (учионица бр. 13) одржаће се састанак Подружнице педагога Нишавског округа. 
  Дневни ред састанка:
  1. Извештај о раду Подружнице у школској 2018/2019. години
  2. Избор председника Подружнице за школску 2019/2020. годину
  3. Предлог чланова Подружнице Нишавског округа за избор у Управни одбор, Надозрни одбор и Развојни тим Педагошког друштва Србије
  5. Предлог за члана редакције Педагошких новина
  6. План рада Подружнице за школску 2019/2020. годину
  7. Текућа питања

 • 4.КОНФЕРЕНЦИЈА ДИРЕКТОРА, НАСТАВНИКА, ВАСПИТАЧА, СЕКРЕТАРА - ВРЊАЧКА БАЊА 14-16.10.2019. +

  Осам регионалних центара и центара за стручно усавршавање, окупљени у удружење Мрежа РЦ и ЦСУ Србије, организују 14, 15. и 16. октобра 2019. године, у Врњачкој Бањи, у хотелу "Цептер" (бивши хотел "Звезда"). конференцију:
  "Актуелности у образовном систему Републике Србије 2"(стручни скуп је званично акредитован од стране ЗУОВ - а и доноси учесницима 2 бода)
  Циљном групом су, поред директора, обухваћени наставници и васпитачи, као и секретари.
  Котизација за конференцију износи 6.900 динара и обухвата радни материјал, освежење на паузама и сертификат о похађаном стручном скупу.
  Програмске активности конференције почињу 15. октобра, док ће 14. октобра организовати пријављивање и регистрација учесника.
  Пријаву за учешће на конференцији можете извршити искључиво ОВДЕ Рок за пријаву за учешће на конференцији је 11. октобар 2019. године.
  Све остале битне информације о конференцији, начину пријаве, издавању рачуна и уплате котизације, можете наћи у Позивном писму и агенди
  За сва додатна питања, стојимо Вам на располагању.

  Напомена: Онлајн пријава ће бити завршена тек након попуњавања свих предвиђених поља. Након завршене пријаве, путем имејла, стићи ће Вам рачун, који ће претходно бити регистрован у Централном регистру фактура.

  Позивно писмо   Агенда

 • Акредитовани семинар "Виртуелни хотел - практична обука наставника за хотелско пословање " +

  5.10.2019. Акредитован семинар број 902 "Виртуелни хотел - практична обука наставника за хотелско пословање "(1 дан, 8 бодова) 
  Котизација износи 1900,00 динара.

  Циљна група: наставник стручних предмета – средња стручна школа

  Пријављивање до 27.9.2019. на пријавном листу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Реализатори: Зоран Станковић, Зоран Муљевски
  Теме: Особине и предности иХИС-а; Пословна етика на рецепцији хотела; Посебне узансе у туризму; Појмови хотелског смештаја; База матичних података; Послови на рецепцији хотела ПРЕ доласка госта; Послови на рецепцији хотела ПРИЛИКОМ доласка госта; Послови на рецепцији хотела за ВРЕМЕ БОРАВКА госта у хотелу; Послови на рецепцији ПРИ ОДЛАСКУ госта из хотела; Послови везани за остале службе у хотелу; Статистички подаци; Контрола рада рецеционара/ученика
  Више о семинару у прилогу.

  Пријавни лист   О семинару

 • Акредитован семинар "Виртуелна туристичка агенција - практична обука наставника за агенцијско пословање" +

  12.10.2019. Акредитован семинар број 901 "Виртуелна туристичка агенција - практична обука наставника за агенцијско пословање" (1 дан, 8 бодова)
  Котизација износи 1900,00 динара.

  Циљна група: наставник стручних предмета – средња стручна школа
  Пријављивање до 4.10.2019. на пријавном листу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Реализатори: Зоран Станковић, Зоран Муљевски

  Теме:Особине и предности ИАП а; База матичних података; Евиденција уговора са извршиоцима посла; Калкулација туристичког аранжмана; Формирање туристичког аранжмана; Продаја туристичког аранжмана; Књига евиденције продатих туристичких аранжмана
  Више о семинару у прилогу.

  Пријавни лист   О семинару

 • Акредитован семинар "ПРИМЕНА ГЕОГЕБРЕ У НАСТАВИ МАТЕМАТИКЕ У ОСНОВНИМ И СРЕДЊИМ ШКОЛАМА" +

  18.10.2019. Акредитован семинар број 359 "ПРИМЕНА ГЕОГЕБРЕ У НАСТАВИ МАТЕМАТИКЕ У ОСНОВНИМ И СРЕДЊИМ ШКОЛАМА", (1 дан, 8 бодова).
  Котизација износи 1700,00 динара.
  Циљна група - запослени у основним и средњим школама: наставник разредне наставе; наставник предметне наставе – основна школа; наставник предметне наставе – гимназија; наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа; наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју; наставник у школи за образовање одраслих

  Пријављивање до 11.10.2019. на пријавном листу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Реализатори: Јелена Милошевић, доктор наука, доцент, Природно-математички факултет Ниш; Милена Ђорђевић, наставник математике, Економска школа Ниш; Марина Милошевић, наставник математике, Економска школа Ниш

  Теме: Увод у програм; Излагање о софтверу ГеоГебра; Демонстрација коришћења алата; Презентација часа; Планирање примене стечених знања;
  Више о семинару у прилогу.

  Пријавни лист   О семинару

 • Акредитован семинар "Разговор о књизи у школској библиотеци у функцији социјализације ученика и превенције вршњачког насиља" +

  18.10.2019. Акредитован семинар број 4 "Разговор о књизи у школској библиотеци у функцији социјализације ученика и превенције вршњачког насиља" (1 дан, 8 бодова).

  Котизација износи 1900,00 динара.
  Циљна група: наставник разредне наставе, наставник предметне наставе – основна школа, наставник предметне наставе - гимназија, стручни сарадник у школи

  Пријављивање до 11.10.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Реализатори: др Весна Црногорац и др Жељко Вучковић.
  Теме: Увођење у појмове и значај концепта; Разговор о књизи као и веза са превенцијом вршњачког насиља у библиотеци; Врсте читања за Разговор о књизи и њихова примена у школској библиотеци; Одабир литературе и систематизација грађе за успешно подстицање и вођење разговора о књигама; Разговор о књизи у школској библиотеци: Вежбе
  Више о семинару у прилогу.

  Пријавни лист   О семинару

 • Акредитован семинар "Информатичке мрвице" +

  19.10.2019. Акредитован семинар број 457 "Информатичке мрвице" (1 дан, 8 бодова).
  Котизација износи 1700,00 динара.

  Циљна група: наставник разредне наставе; наставник предметне наставе – основна школа; наставник предметне наставе – гимназија; наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа; наставник стручних предмета – средња стручна школа; наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју; наставник изборних и факултативних предмета; васпитач у предшколској установи
  Реализатори: Младен Јовановић, Веселинка Станковић и Валентина Вељковић Николић

  Пријављивање до 11.10.2019. на пријавном листу у прилогу . Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Теме: Правилник о оцењивању ученика и Правилник о сталном стручном усавршавању наставника, васпитача и стручних сарадника; Portfolio; Дигитална бележница; Edmodo; HotPotatoes.
  Више о семинару у прилогу.

  Пријавни лист     О семинару

 • Акредитован семинар "Преовладавање стреса методама когнитивнобихејвиоралне психотерапије" +

  26.10.2019. Акредитован семинар број 793 "Преовладавање стреса методама когнитивнобихејвиоралне психотерапије" (1 дан, 8 бодова).

  Циљна група - запослени у основним, средњим школама, предшколским установама и домовима ученика; наставник разредне наставе; наставник предметне наставе – основна школа; наставник предметне наставе – гимназија; наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа; наставник стручних предмета – средња стручна школа; наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју; наставник у школи за образовање одраслих; наставник општеобразовних предмета у средњој уметничкој школи (музичке, балетске, ликовне); наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи (музичке, балетске, ликовне); наставник изборних и факултативних предмета; васпитач у предшколској установи; медицинска сестра – васпитач; васпитач у дому ученика; стручни сарадник у предшколској установи; стручни сарадник у школи; сарадник (педагошки, андрагошки асистент и помоћни наставник)

  Реализатори: Стеван Станојевић, Даница Вукић
  Пријављивање до 19.10.2019. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Теме: Увод: уопштено о феномену стреса; Предности и мане различитих нетерапеутских приступа превладавању стреса Когнитивно-бихејвиорална психотерапија и стрес из угла овог терапијског модалитета; Негативне аутоматске мисли и уводне технике њихове идентификације и евалуације; Сложеније когнитивне технике за евалуацију мисли и уверења; Резиме претходно наученог и опуштање уз вежбе дисањем; Батерија когнитивних техника за превладавање стрепње; Прогресивна мишићна релаксација; Психолошке интервенције са ученицима; Завршна радионица; Завршне инструкције и евалуација.
  Више о семинару у прилогу.

  Пријавни лист    О семинару

 • Акредитован семинар "Методе очувања живих врста у ex situ условима" +

  26.10.2019. Акредитован семинар број 793 "Методе очувања живих врста у ex situ условима" (1 дан, 8 бодова).

  Циљна група - запослени у основним и средњим школама: наставник разредне наставе; наставник предметне наставе – основна школа; наставник предметне наставе – гимназија; наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа

  Реализатори: др Бојан Златковић, др Славиша Стаменковић, др Светлана Тошић и Милица Андрејев.
  Пријављивање до 19.10.2019. на пријавном листу у прилогу . Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Теме: Одабрана легислатива везана за биодиверзитет и диверзитет лишаја као биоиндикатора животне средине; Очување угрожених биљних врста флоре Србије изван њихових природних станишта; примери из праксе; Култура биљних ткива ин витро и њен значај у очувању природних популација; Перспективе и проблеми; Интродукција биљног материјала у културу in vitro, практични рад.

  Више о семинару у прилогу.

  Пријавни лист     О семинару

 • Акредитован семинар "Умеће одрастања- оснаживање наставника и васпитача за васпитни и превентивни рад са адолесцентима" +

  29/30.11 и 1.12. 2019. Акредитован семинар "Умеће одрастања- оснаживање наставника и васпитача за васпитни и превентивни рад са адолесцентима", каталошки бр. 85
  Котизација 6.550,00 динара

  Пријављивање до 15.11. на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Понуда и пријавни лист у прилогу

  Пријавни лист   Понуда

 • Распоред испита GOETHE-INSTITUTA за 2019. годину +

 • 1
 
cacakkanjizakikindakragujevackrusevacleskovacsabacsmederevouzicenovi pazarknjazevac