Обука за коришћење апликације еЗУП

26-30.03.2018. У Регионалном центру је одржана обука за коришћење апликације еЗУП на порталу еУправа. Обука је намењена запосленима у Градској управи града Ниша који су овлашћени за приступ информационом систему еЗУП. Информациони систем еЗУП је алат за електронску размену података свих органа јавне управе, што је значајно за аутоматизацију административних поступака и увођење модерне електронске управе у Србији. Помоћу овог система је повезано шест највећих база података у Србији – Mатичне књиге, базе МУП-а, Пореске управе, Фонда ПИО, Националне службе за запошљавање и Централног регистра обавезног социјалног осигурања.

Сваког дана трајања обуке билe су по две групе корисника, тако да је укупан број учесника обуке око 100, од чега су 22 администратора у апликацији еЗУП. Предавачи на обуци били су службеници Градске управе Града Ниша: Милена Милетић, Зоран Димитријевић, Звонко Самарџија и Хрвоје Димић.

20180330 075732 20180330 080439

Уплата котизације: 840-842668-41 без позива на број

Најава догађаја

 • ПОСЕТИТЕ ПАРК ЗНАЊА У РЕГИОНАЛНОМ ЦЕНТРУ НИШ +

  Посетите Парк знања у дворишту зграде Регионалног центра - Париске комуне бб (поред Општине Медијана) и играјте се у песку Архимедове бележнице и СИ школице, испробајте рад Галилејевог клатна и Фарадејевог тунела, седите на ексерима Факирове столице и упознајте се са 147 цифара броја Пи!
  Групне посете обавезно најавити ради обезбеђивања стручног водича најкасније 7 дана пре доласка. Да би посета парку била испраћена предавањем о експонатима група треба бити од најмање 40 особа, у супротном Парк можете посетити и о експонатима се информисати у сопственој режији. Најава на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на телефон 018/202-300.
  Цена улазнице за школе ван Ниша је 80 динара по ученику.

  IMG 1851 IMG 1793 IMG 1863 IMG 1764 IMG 1766

 • +++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Понуда акредитованих семинара за октобар/новембар/децембар 2018. године +

 • Акредитоване обуке за запослене и ангажоване у систему социјалне заштите до краја 2018. године у РЦ Ниш: +

  Центар за производњу знања и вештина ће до краја 2018. године, организовати акредитоване обуке за запослене и ангажоване у систему социјалне заштите. На следећем линку налази се распоред обука са предложеним терминима и садржајима обука, као и детаљније информације о начину пријављивања.

 • Семинар у новембру - Школа будућности – Microsoft програмима до савремене наставе +

  24 и 25.11.2018. У Регионалном центру реализује се акредитовани семинар број "Школа будућности – Microsoft програмима до савремене наставе" (2 дана, 16 бодова).

  Котизација износи 4000,00, за школу/установу за 30 учесника семинар је 74.000,00 динара. Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%.

  Циљна група:
  наставник разредне наставе; наставник предметне наставе – основна школа; наставник предметне наставе – гимназија; наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа; наставник стручних предмета – средња стручна школа; наставник општеобразовних предмета у средњој уметничкој школи (музичке, балетске, ликовне); стручни сарадник у предшколској установи; стручни сарадник у школи; сарадник (педагошки, андрагошки асистент и помоћни наставник).

  Пријављивање до 14.11.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист  Презентација

 • Предавање за запослене у образовању - Превенција онколошких болести - Значај самопрегледа за рано откривање рака дојке - Обука о самопрегледу груди на рано откривање сумњивих промена +

  У уторак 27.11.2018. године у 18.00 часова у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Нишу, одржаће се предавање - Превенција онколошких болести. Предавање ће држати др Кадивка Стевановић из Друштва Србије за рано откривање рака дојке. Током трајања едукације докторка ће причати и о значају самопрегледа за рано откривање рака дојке а после предавања докторка ће урадити појединачну обуку наставницама о самопрегледу дојке.

  О предавчу: Кадивка Стевановић, лекар и књижевни стваралац, специјалиста социјалне медицине, мајка троје деце, велики хуманиста, едукатор и заљубљеник у природу и животну средину, рођена је у Трстенику 1953. године. По завршетку Медицинског факултета у Нишу (1978), радила је неколико година у Градској управи Ниша, да би наредних тридесетак година провела на Клиници за онкологију Клиничког центра у Нишу. Као запажени здравствени стручњак добила је звање примаријус и годинама радила на едуковању здравих и оболелих, раном откривању карцинома и психосоцијалној рехабилитацији оболелих од рака. Шест година је била и предавач на Вишој школи за васпитаче у Алексинцу, а од 2001. године-председник Друштва за борбу против рака и члан редакције републичког часописа "Рак" из Београда.

  Пријавни лист   Агенда

 • Неакредитована радионица "Како да помогнете ученицима да развијају емпатију и саосећање" +

  Регионални центар организује 30.11.2018. (петак) од 18.30 до 20.00 часова неакредитовану, бесплатну радионицу: "Како да помогнете ученицима да развијају емпатију и саосећање". Циљна група: наставници и стручни сарадници основних и средњих школа. На радионици биће приказан:
  Практичан приказ веб-алата којима можете помоћи ученицима да развијају емпатију (пожељно направити налог на outlook.com ако немате мејл који се завршава на @hotmail.com ili @outlook.com ili @live.com )

  О предавачу:
  Ана Живковић, ради већ 14 година као наставница енглеског језика у ОШ "Чегар" у Нишу. Коаутор и реализатор четири акредитована семинара о употреби ИКТ-а у настави. Аутор и коаутор стручних радова у зборницима радова са конкурса Креативна школа и Дигитални час. Од 2014. је Мајкрософтов иновативни едукатор експерт, а 2017. је на Мајкрософт конференцији у Торонту као предавач (MIEfellow) представљајући Србију, добила награду за најбоље предавање у категорији: ученичка постигнућа. Носилац звања Skype Master Teacher Mentor, Empatico Connector, Edmodo Ambassador. Иницијатор за учешће и координатор за Србију у глобалном фитнес изазову за ученике Мисија X - Тренирај као астронаут, под покровитељством НАСА и Европске свемирске агенције. Говорила на TEDxNiŠ конференцији 2015. Српски часопис „Блиц жена“ прогласио је за Најжену 2017. 
  Пријављивање на пријавном листу у прилогу, пријаве слати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.Број места ограничен на 30Учесници добијају потврду о стручном усавршавању у установи на 2 сата (Правилник о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника, "Сл.гласник број 48/18")

  Пријавни лист

  Honeyview kako pomoci ucenicima

 • Неакредитована обука „Емоционални доживљај циљне ситуације учења на часу“ +

  1.12.2018. У Регионалном центру биће одржана неакредитована обука „Емоционални доживљај циљне ситуације учења на часу“ . Обука почиње у 10.00 и траје до 14.00 часова. Котизација износи 700,00 динара а учесници добијају потврду о стручном усавршавању у установи на 4 сата (Правилник о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника, "Сл.гласник број 48/18"). Циљна група су наставници и стручни сарадници из основних и средњих школа. Пријављивање на пријавном листу у прилогу до 27.11.2018. Пријаве слати на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  О ПРЕДАВАЊУ - На обуци ће бити обрађене теме:

  I Креативни поступци буђења позитивних емоција на наставном часу, Емоционална компонента наставе;
  II Без емоција нема стварања... Прегледно излагање о емоционалном доживљају циљне ситуације учења на наставном часу;
  III Међузависност наставничких и ученичких емоција: Могућности и границе у стварању интензивних позитивних емоција на наствном часу; Неке типичне грешке у припремању ученика за обраду нових наставних садржаја;
  IV Интерактивна дискусија о емоционалности у настави и потреби за стручним и педагошким поступањем у циљу емоционалног обогаћивања и интелектуалног оспособљавања ученика.

  О аутору и реализатору програма: Др Јовица Ранђеловић је дугогодишњи професор Педагогије и Дидактике на нишким наставничким факултетима (Филозофском, Природно-математичком и Факултету Спорта и Физичког васпитања). Ужа научна област којом се бави јесте ДИДАКТИКА. Фокус његових научних интересовања је на емоционалној страни наставе тј. на психодидактичким основама учења на наставном часу. У његовим уџбеничким и монографским радовима доминирају теме из домена наставничких вештина којима се остварује експресивни доживљај учења на часу. Будући да аутор поседује безмало полувековно наставно искуство (четрдестпет гoдина радног стажа у настави - од основношколске до високошклске наставе) његово презентовање сазнања о једном значајном наставном аспекту – емоционалсти у настави – могло би се сматрати респектабилним.

  Пријавни лист     Програм обуке

 • Семинар у децембру - "Стратегије, методе и технике рада у инклузивној учионици" +

  1-2.12.2018. У Регионалном центру се реализује акредитован семинар број 215 "Стратегије, методе и технике рада у инклузивној учионици" (2 дана, 16 бодова). Котизација износи 4000,00. Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%. За школу/установу за 30 учесника семинар је 74.000,00 динара. Више о семинару у прилогу.

  Циљна група:
  - наставник разредне наставе
  - наставник предметне наставе – основна школа
  - наставник предметне наставе – гимназија
  - наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа
  - наставник стручних предмета – средња стручна школа
  - наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју
  - наставник општеобразовних предмета у средњој уметничкој школи (музичке, балетске
  ликовне)
  - наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи (музичке,балетске
  ликовне)
  - наставник изборних и факултативних предмета

  Пријављивање до 20.11.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист   Понуда   Лифлет 

 • Семинар у децембру - "Коришћење рачунара за припрему ефективније наставе" +

  2.12.2018. у 11.00 часова у Регионалном центру реализује се акредитовани семинар Коришћење рачунара за припрему ефективније наставе кат. бр. 318. Понуда и пријавни лист у прилогу.

  Пријавни лист   Понуда

 • Семинар у децембру - "Примена ГеоГебре у настави математике у основним и средњим школама" +

  8.12.2018. У Регионалном центру реализује се акредитовани семинар број 359 "Примена ГеоГебре у настави математике у основним и средњим школама" (1 дан, 8 бодова). Котизација износи 1500,00. Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%. Више о семинару у прилогу.

  Циљна група:
  - наставник разредне наставе
  - наставник предметне наставе – основна школа
  - наставник предметне наставе - гимназија
  - наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа
  - наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју
  - наставник у школи за образовање одраслих)

  Пријављивање до 28.11.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист   Понуда   Презентација 

 • Семинар у децембру - "Час по мери детета" +

  15.12.2018. У Регионалном центру реализује се акредитовани семинар број 218 "Час по мери детета" (1 дан, 8 бодова). Котизација износи 2100,00. Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%.

  Циљна група:
  - наставник разредне наставе
  - наставник предметне наставе – основна школа
  - наставник предметне наставе - гимназија
  - наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа

  Пријављивање до 5.12.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист   Понуда   Презентација

 • Семинар у децембру - "Употреба мобилних апликација за побољшање квалитета наставе и учења: Паметни телефон као наставно средство 21. века" +

  16.12.2018. У Регионалном центру реализује се акредитовани семинар број 331 "Употреба мобилних апликација за побољшање квалитета наставе и учења: Паметни телефон као наставно средство 21. века " (1 дан, 8 бодова). Котизација износи 2100,00 . Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%. За школу/установу за 30 учесника семинар је 44.000,00 динара. Више о семинару у прилогу.

  Циљна група:
  - наставник разредне наставе
  - наставник предметне наставе – основна школа
  - наставник предметне наставе – гимназија
  - наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа
  - наставник стручних предмета – средња стручна школа
  - наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју
  - наставник у школи за образовање одраслих
  - наставник општеобразовних предмета у средњој уметничкој школи (музичке балетске ликовне)
  - наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи (музичке балетске ликовне)
  - наставник изборних и факултативних предмета
  - васпитач у предшколској установи
  - медицинска сестра – васпитач
  - васпитач у дому ученика
  - стручни сарадник у предшколској установи
  - стручни сарадник у школи
  - сарадник (педагошки  андрагошки асистент и помоћни наставник)

  Пријављивање до 6.12.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист     Понуда     Презентација

 • Семинар у децембру - "Планирање превенције и ефективно/ефикасно реаговање на насиље у образовно-васпитним и васпитно-образовним установама" +

  22.12.2018. У Регионалном центру реализује се акредитовани семинар број 56 "Планирање превенције и ефективно/ефикасно реаговање на насиље у образовно-васпитним и васпитно-образовним установама" (1 дан, 8 бодова). Котизација износи 2100,00. Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%.За школу/установу за 30 учесника семинар је 44.000,00 динара. За школу/установу за 30 учесника семинар је 44.000,00 динара. Више о семинару у прилогу.

  Циљна група:
  - наставник стручних предмета – средња стручна школа
  - наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју
  - наставник у школи за образовање одраслих
  - наставник општеобразовних предмета у средњој уметничкој школи (музичке балетске ликовне)
  - наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи (музичке балетске ликовне)
  - наставник изборних и факултативних предмета
  - васпитач у предшколској установи
  - медицинска сестра – васпитач
  - васпитач у дому ученика
  - стручни сарадник у предшколској установи
  - стручни сарадник у школи
  - сарадник (педагошки андрагошки асистент и помоћни наставник)

  Пријављивање до 12.12.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист   Понуда   Презентација

 • Семинар у децембру - "Индивидуализација наставе уз уважавање разлике у стиловима учења ученика" +

  27 и 28.12.2018. У Регионалном центру реализује се акредитовани семинар број 446 "Индивидуализација наставе уз уважавање разлике у стиловима учења ученика" (2 дана, 16 бодова). Котизација износи 4000,00, за школу/установу за 30 учесника семинар је 74.000,00 динара. Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%. Више о семинару у прилогу.

  Циљна група:
  - Наставник стручних предмета - средња стручна школа
  - наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју
  - наставник у школи за образовање одраслих
  - наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи (музичке,балетск,еликовне)
  - наставник изборних и факултативних предмета
  - стручни сарадник у школи
  - сарадник (педагошки андрагошки асистент и помоћни наставник)

  Пријављивање до 17.12.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист   Понуда   Презентација

 • 1
 
cacakkanjizakikindakragujevackrusevacleskovacsabacsmederevouzicenovi pazarknjazevac