Школа за основно и средње образовање "14. октобар" - пример добре праксе

23.05.2018. "Интернационализација школе и прилагођавање европском образовном оквиру путем учешћа у Еразмус+ програму Европске уније" назив је пројекта који су у Регионалном центру представили чланови тима за европске пројекте Школе за основно и средње образовање "14. октобар".

Фондација Темпус која је у Србији задужена за спровођење одређених компонети Еразмус+ програма, омогућила је школама из Србије да по први пут током 2017. г. аплицирају и добију могућност да учествују у КА1 Пројектима мобилности за школе. Ту прилику искористили су запослени у ШОСО "14. октобар" из Ниша и од 36 школа у Србији били предложени за највећи буџет. У оквиру тежње за интернационализацијом школе и осавремењивањем васпитно-образовних метода, као и обавезе за целоживотним учењем, пројекат је омогућио запосленима у овој школи да се стручно усавршавају, стекну нова знања и искуства добре праксе на семинарима на Кипру, у Италији и Шпанији. Кроз пројекат мобилности похађали су семинаре из области: Специфичне тешкоће у учењу, Разумевање поремећаја из спектра аутизма - интервенције и Менаџемт школе.
Како научено примењују у свом раду са ученицима и како шире колегама своје искуство представили су чланови тима: Миша Ј. Љубеновић - директор школе, Марија Жикић - специјални дефектолог и координатори тима: Ана Ивановић - наставник физичког васпитања и Соња Здравковић - наставник математике.
За наставнике који желе да конкуришу у новом циклусу (програм је отворен до 2020. г.), указали су на важност писања Европског развојног плана школе и на кораке које треба савладати при аплицирању. Презентацији је присуствовало 45 наставника.

 IMG 3813 IMG 3814 IMG 3815

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1