Регионална канцеларија посредника

18.02.2019. У Регионалном центру је одржан скуп лиценцираних посредника у споровима са југа Србије који је организовала Регионална канцеларија посредника у Нишу. Циљ скупа био је да се оствари међусобна сарадња и да се размене искуства. У Србији је око 600 лиценцираних посредника. Главне предности медијације из праксе домаћих и страних судова су да спорови трају краће и да су трошкови решавања спорова мањи.
Просечан судски спор траје 337 дана док се просечна медијација завршава за период око месец дана. И поред ових предности медијација још увек није нашла велику примену у Нишавском округу. Решавање спорова путем медијације у Нишавском управном округу за сада су искусиле нишке градске општине у споровима са јавним предузећима, као и општина Гаџин Хан.

Скуп је окупио 35 посредника из Зајечара, Алексинца, Бора, Ниша, Београда, Јагодине, Приштине, а скупу су присуствовали Драгана Сотировски, начелница Нишавског управног округа и Светозар Алексов, државни секретар Министарства рада запошљавања, борачка и социјална питања.

 Regionalna kanc posrednika 18.02.2019. 002

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1