Обука о TIMSS тестирању 2019.

19.2.2019. У Регионалном центру, у организацији  Института за педагошка истраживања из Београда,  одржана је обука о TIMSS тестирању 2019
Обука је била намењена стручним сарадницима и учитељима из школа у централној и јужној Србији. У тим основним школама ће се обавити  TIMSS  тестирање  за 2019.годину. 
Обуку су реализовали сарадници Института: Сања Грбић и Драган Весић. 
Планирано је да у овој години око 4.500 ученика четвртог разреда, из 165 основних школа у Србији, учествујеу новом циклусу ТИМСС тестирања из математике и природних наука, које ће бити изведено од краја марта до половине априла. 
Попуњавањем упитника о квалитету наставе и осталим импликацијама важним за постигнуће ученика у истраживању учествују и родитељи, учитељи и директори из 165 школа.

TIMSS (Trends in International Mathematics and Science Study) је велики међународни пројекат у чијем је фокусу испитивање постигнућа ученика из математике и природних наука. Реч је о пројекту Међународног удружења за евалуацију образовних постигнућа  (International Association for the Evaluation of Education Achievement – IEA). 
У свим земљама у којима се спроводи TIMSSIEA има партнерске институције које учествују у планирању и реализацији истраживања. У Србији улогу националног центра за TIMSS истраживање има Институт за педагошка истраживања из Београда.

Honeyview IMG 1398 Honeyview IMG 1399

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1