Пример добре праксе - База примера успешних ваннаставних активности Завода за унапређење образовања и васпитања- "НОВИНАРСКА И БИБЛИОТЕЧКА СЕКЦИЈА"

14.3.2019. У Регионалном центру је одржана презентација примера добре праксе успешних ваннаставних активности по избору Завода за унапређивање образовања и васпитања – Новинарска секција Основне школе „Карађорђе“ из Горњег Матејевца и Библиотечка секција Основне школе „Вожд Карађорђе“ из Ниша.

На почетку презентације, присутнима се најпре обратила директорка Основне школе „Вожд Карађорђе“, 
Милена Костић и упознала их са историјатом школе старом 130 година. Онда је директор Основне школе „Карађорђе“ из Горњег Матејевца такође представио школу стару 180 година.
Јелена Ћетковић, наставник српског језика из школе „Карађорђе“ је са ученицима представила Новинарску секцију школе, процес израде школског часописа и функцију школског часописа у васпитању и образовању ученика.
Рад Библиотечке секције, формирање, активности и садржај рада, представила је Сузана Поповић Ицковски, наставник енглеског језика и библиотекар у школи  „Вожд Карађорђе“.

Присутни наставници, њих 80, уживало је у надахнутом представљању секција ових школа.

Обе секције су  ушле у базу успешних ваннаставних активности на основу изабраних радова које су школе и домови ученика из целе Србије предали на Конкурс Завода за унапређивање образовања и васпитања а који је био отворен од октобра 2017. до краја јануара 2018. године.
Конкурс није био такмичарски, али стимулација за учеснике је била могућност да њихови радови буду  у Бази успешних ваннаставних активности, доступних на сајту ЗУОВ-а, чиме се додатно афирмише рад њихових установа.
База примера успешних ваннаставних активности је постављена на сајт ЗУОВ-а  https://zuov.gov.rs/vannastavne-aktivnosti/ 

Honeyview IMG 1520novinskaibibliotecka                           Honeyview IMG 1522novinskaibibliotecka

                Honeyview IMG 1526novinskaibibliotecka                       Honeyview IMG 1532novinskaibibliotecka

                Honeyview IMG 1535novinskaibibliotecka                       Honeyview IMG 1539novinskaibibliotecka

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1