Пример добре праксе - База примера успешних ваннаставних активности Завода за унапређење образовања и васпитања- "НОВИНАРСКА И БИБЛИОТЕЧКА СЕКЦИЈА"

14.3.2019. У Регионалном центру је одржана презентација примера добре праксе успешних ваннаставних активности по избору Завода за унапређивање образовања и васпитања – Новинарска секција Основне школе „Карађорђе“ из Горњег Матејевца и Библиотечка секција Основне школе „Вожд Карађорђе“ из Ниша.

На почетку презентације, присутнима се најпре обратила директорка Основне школе „Вожд Карађорђе“, 
Милена Костић и упознала их са историјатом школе старом 130 година. Онда је директор Основне школе „Карађорђе“ из Горњег Матејевца такође представио школу стару 180 година.
Јелена Ћетковић, наставник српског језика из школе „Карађорђе“ је са ученицима представила Новинарску секцију школе, процес израде школског часописа и функцију школског часописа у васпитању и образовању ученика.
Рад Библиотечке секције, формирање, активности и садржај рада, представила је Сузана Поповић Ицковски, наставник енглеског језика и библиотекар у школи  „Вожд Карађорђе“.

Присутни наставници, њих 80, уживало је у надахнутом представљању секција ових школа.

Обе секције су  ушле у базу успешних ваннаставних активности на основу изабраних радова које су школе и домови ученика из целе Србије предали на Конкурс Завода за унапређивање образовања и васпитања а који је био отворен од октобра 2017. до краја јануара 2018. године.
Конкурс није био такмичарски, али стимулација за учеснике је била могућност да њихови радови буду  у Бази успешних ваннаставних активности, доступних на сајту ЗУОВ-а, чиме се додатно афирмише рад њихових установа.
База примера успешних ваннаставних активности је постављена на сајт ЗУОВ-а  https://zuov.gov.rs/vannastavne-aktivnosti/ 

Honeyview IMG 1520novinskaibibliotecka                           Honeyview IMG 1522novinskaibibliotecka

                Honeyview IMG 1526novinskaibibliotecka                       Honeyview IMG 1532novinskaibibliotecka

                Honeyview IMG 1535novinskaibibliotecka                       Honeyview IMG 1539novinskaibibliotecka

Уплата котизације: 840-842668-41 без позива на број

Најава догађаја

 • ПОЗИВАМО ВАС ДА ПОПУНИТЕ УПИТНИК +

  На следећем линку је упитник припремљен за потребе Регионалног центра Ниш ради анализе ставова запослених у образовању о начинима и сврсисходности оваквих облика стручног усавршавања. Ваши одговори представљаће извор података који ће нама као Центру помоћи.

  Упитник је анониман.

  Хвала Вам на помоћи.

 • ПОСЕТИТЕ ПАРК ЗНАЊА У РЕГИОНАЛНОМ ЦЕНТРУ НИШ +

  Посетите Парк знања у дворишту зграде Регионалног центра - Париске комуне бб (поред Општине Медијана) и играјте се у песку Архимедове бележнице и СИ школице, испробајте рад Галилејевог клатна и Фарадејевог тунела, седите на ексерима Факирове столице, упознајте се са 147 цифара броја Пи, покрените радио, пуњач за мобилни и лампу помоћу динамо бицикла и играјте Ботаничку слагалицу!
  Групне посете обавезно најавити ради обезбеђивања стручног водича најкасније 7 дана пре доласка. Да би посета парку била испраћена предавањем о експонатима група треба бити од најмање 40 особа, у супротном Парк можете посетити и о експонатима се информисати у сопственој режији. Најава на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на телефон 018/202-300.
  Цена улазнице за школе ван Ниша је 80 динара по ученику.

  IMG 1851IMG 1793IMG 1863IMG 1764IMG 1766Honeyview IMG 2318 (2)Honeyview IMG 2324 (2)

 • +++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +

   

 • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje zavod za vrednovanje mreza copy CPN NIS unops  
 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1