Трибина ДАРОВИТИ И ОБРАЗОВАЊЕ

  • Штампа

15.03.2019. У заједничкој организацији Удружења грађана Менса Србије, Националног центра за таленте, Друштва дефектолога Војводине и Регионалног центра Ниш, у просторијама Регионалног центра Ниш одржана је трибина "Даровити и образовање".

Циљ трибине је да се са различитих позиција, у оквиру стручне јавности, размотри питање образовања даровитих ученика, проблеми са којима се суочавају у свом школовању и развоју, изазови са којима се њихови 
едукатори сусрећу, као и да се предложе нека практична решења,произашла из истраживачког рада али и из праксе.
На трибини су говорили: проф. др Небојша Стојановић, неурохирург, Клинички центар Ниш; др Лада Маринковић, Висока школа струковних студија за образовање васпитача Нови Сад; Мсц Маринела Шћепановић, мастер дефектолог, Друштво дефектолога Војводине; мр Предраг Ђукић експерт Националног центра за даровите, потпреседник Менсе Србије; Милан Петровић,професор у гимназији "Светозар Марковић" у Нишу; Александра Боровић -Менса Србије и као панелисти група даровитих средњошколаца из Ниша: Сташа Раденковић, Александра Петковић, Александар Глигоријевић и Петар Милисављевић. На трибини је учествовало 95 наставника, стручних сарадника и дефектолога.

Након трибине су за ученике организоване радионице:
1. Размрдајмо вијуге-упознај мозак, за ученике од 1. 
до 4. разреда основне школе, где су се деца упознала са занимљивостима о мозгу и начином како да побољшају његов рад и
2. Инклузивна радионица Размрдајмо вијуге- играјмо се, где су се деца опробала у различитим играма за развој креативности и интелектуалних потенцијала.

Honeyview IMG 1550MENSA Honeyview IMG 1560MENSA

                Honeyview IMG 1567MENSA                                     Honeyview IMG 1568MENSA

Honeyview IMG 1565MENSA Honeyview IMG 1570MENSA