Одржана конференција за медије Удружења грађанки „FемPlatz“ ради презентовања резултата истраживања о насиљу над женама

16.05.2019У Регионалном центру је одржана конференција за медије на којој је Удружење грађанки „FемPlatz“ из Панчева представило прелиминарне резултате истраживања о насиљу над женама.
Истраживање је рађено у оквиру пројекта „Искорењавање и спречавање фемицида у Србији“. У пројекту су учествовале и организације: Кућа родних знања и политика из Новог Сада и Женски истраживачки центар Ниш уз подршку Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена и Европске уније.
На конференцији за штампу резултате истраживања представиле су: Косара Бекер из Удружења грађанки „FемPlatz“, проф.др Слободанка Константиновић Вилић, Женски истраживачки центар за едукацију и комуникацију и проф. др Невена Петрушић из Женског истраживачког центра за едукацију и комуникацију Ниш.
Фемицид је родно засновано насиље или насиње према женама. У Србији, у периоду 2010. до 2018. године, убијена је најмање 281 жена.
На иницијативу феминисткиња Србије у 2017. години 18. мај је проглашен Даном сећања на жене жртве насиља.

konfer 2 konfer 1

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1