Нови експонат БОТАНИЧКА СЛАГАЛИЦА у Парку знања Регионалног центра Ниш

22.05.2019. Парк знања у дворишту Регионалног центра Ниш је допуњен новим експонатом, Ботаничком слагалицом. Подржавајући активно учење природних наука, као и бенефите и специфичности науке на отвореном РЦ Ниш одлучио је да поставком овог експоната помогне ученицима да  осете, чују и додирну ботанику.
Ботаничка слагалица садржи интерактивну поставку која омогућава активно учешће ученика, наставника и свих посетилаца парка. Слагалица има 16 коцки на којима су фотографије и текстови о биљкама међу којима су ретке и угрожене врсте.
Слагалица може да послужи као наставно средство при обради садржаја из предмета Природа и друштво и Биологија, као и при обради ових садржаја у оквиру посета, екскурзија или амбијенталне наставе. Овај едукативни експонат, омогућава да се коцке ротирају у 4 различита положаја и на тај начин се кроз непосредно искуство усвајају чињенице и научни појмови о 64 врсте биљака.
Израду експоната омогућио је Центар за промоцију науке Београд  кроз категорију 3 Јавног позива - Идејна решења за интерактивне експонате у парковима науке, а израду је реализовала Техничка школа "Раде Металац" из Лесковца.

botanika 1 park znanja 3
botanika 2 botanika 3

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1