Одржaнa прeзeнтaциja aкрeдитoвaних уџбeникa зa Eнглeски jeзик

02.03.2020. У Рeгиoнaлнoм цeнтру, у oргaнизaциjи издaвaчкe кућe English book, oдржaнa je прeзeнтaциja aкрeдитoвaних уџбeникa зa Eнглeски jeзик зa 3. и 7. рaзрeд oснoвнe шкoлe. У oквиру прeзeнтaциje oдржaнo je прeдaвaњe:“Motivation in the classroom“. Прeдaвaч je биo Tim Bowen из English book-a. Прeзeнтaциjи и прeдaвaњу присуствoвaлo je 48 нaстaвникa eнглeскoг jeзикa oснoвних шкoлa.

Honeyview 5 Honeyview 4
Honeyview 2

Уплата котизације: 840-842668-41 без позива на број

Најава догађаја

 • МПНТР: СОС телефонска линија 0800-200-201 за психосоцијалну подршку запосленима у просвети, родитељима и ученицима +

  Од 23. марта 2020. године почела је са радом СОС телефонска линија 0800-200-201 за психосоцијалну подршку запосленима у просвети, родитељима и ученицима. Министарство просвете, науке и технолошког развоја је због настале ситуације извршило пренамену СОС линије, а  ова линија је у редовним условима имала функцију пријаве насиља у школама и подршку ученицима, а сада је у функцији подршке за превенцију и умањење стреса у ситуацији ванредног стања које је последица епидемиолошке кризе.
  Сви ученици, родитељи и запослени у установама образовања и васпитања, који сматрају да им је потребна помоћ и подршка, оснаживање у превазилажењу проблема, стреса и анксиозности у условима ванредног стања и епидемије могу позвати број 0800 200-201.
  Дежурства на телефону су организована сваког радног дана у периоду од 9-14 часова.

 • Нови сервис "е-Портфолио директора школе" +

  "Рамонда" д.о.о покренула је нови сервис "е-Портфолио директора школе" . Сервис "е-Портфолио директора школе" је урађен у складу са:

  1. Законом о основама система образовања.
  2. Правилником о самовредновању стандарда квалитета рада установе.
  3. Правилником о самовредновању компетенција директора установе.

  Cервис "е-Портфолио директора школе/предшколске установе" садржи:

  1. Радна биографија директора
    1.1. Образовање
    1.2. Радно искуство  
    1.3. Страни језици                
    1.4. Информатичка писменост                
  2. Самовредновање стандарда квалитета рада школе из угла директора  
    2.1. План унапређења стандарда квалитета рада школе    
  3. Самовредновање компетенција директора школе    
    3.1. Лични план професионалног развоја стандарда компетенција директора школе      
  4. Надлежности директора установе у складу са законom о основама система образовања    
  5. Мишљења сарадника о раду директора    
  6. Постигнућа у раду са ученицима    
  7. Сарадња са родитељима
  8. Лична професионална филозофија        
  9. Годишњи лични план стручног усавршавања        
  10. Годишњи извештај о стручном усавршавању и напредовању        
  11. Стручно усавршавање 5-то годишњи циклус у улози наставника

  Док траје ванредно стање коришћење сервиса је бесплатно.
  Уколико желите да користите овај сервис молим Вас да пошаљете на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. :
  - име школе из које долазите
  - Ваше име и презиме

 • ПОСЕТИТЕ ПАРК ЗНАЊА У РЕГИОНАЛНОМ ЦЕНТРУ НИШ +

  Посетите Парк знања у дворишту зграде Регионалног центра - Париске комуне бб (поред Општине Медијана) и играјте се у песку Архимедове бележнице и СИ школице, испробајте рад Галилејевог клатна и Фарадејевог тунела, седите на ексерима Факирове столице, упознајте се са 147 цифара броја Пи, покрените радио, пуњач за мобилни и лампу помоћу динамо бицикла и играјте Ботаничку слагалицу!
  Групне посете обавезно најавити ради обезбеђивања стручног водича најкасније 7 дана пре доласка. Да би посета парку била испраћена предавањем о експонатима група треба бити од најмање 40 особа, у супротном Парк можете посетити и о експонатима се информисати у сопственој режији. Најава на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на телефон 018/202-300.
  Цена улазнице за школе ван Ниша је 80 динара по ученику.

  IMG 1851IMG 1793IMG 1863IMG 1764IMG 1766Honeyview IMG 2318 (2)Honeyview IMG 2324 (2)

 • +++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +

   

 • ПОНУДА АКРЕДИТОВАНИХ СЕМИНАРА ЗА ФЕБРУАР-МАРТ-АПРИЛ 2020.године +

 • Реализација семинара "Школа отворена родитељима 2 - ефикасном комуникацијом са родитељима до боље сарадње" - ОДЛОЖЕНО ! +

  ОДЛОЖЕНО ДО ДАЉЕГ !

  04.04.2020
  . У Регионалном центру се реализује акредитован семинар "Школа отворена родитељима 2 - ефикасном комуникацијом са родитељима до боље сарадње" (каталошки број 163), област : васпитни рад, компетенција за комуникацију и сарадњу, котизација: 1.000,00 динара, Пријављивање нa Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  до 30.03.2020. на пријавном листу РЦ.

  Пријавни лист     Понуда

 • Реализација семинара "Да у школи другарство не боли - програм превенције вршњачког насиља" - ОДЛОЖЕНО ! +

  ОДЛОЖЕНО ДО ДАЉЕГ !

  04.04.2020.
  У Регионалном центру се реализује акредитован семинар "Да у школи другарство не боли - програм превенције вршњачког насиља" ( каталошки бр 20), област: васпитни рад, компетенција за подршку развоју личности детета и ученика, котизација: 1.800,00 динара, Пријављивање нa Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  дo 30.03.2020. на пријавном листу РЦ.

  Пријавни лист     Понуда

 • Акредитован семинар 513 "Обука наставника за примену различитих метода учења у настави" - ОДЛОЖЕНО ! +

  ОДЛОЖЕНО ДО ДАЉЕГ !

  У Регионалном центру 11.4.2020. реализује се акредитован семинар 513 "Обука наставника за примену различитих метода учења у настави" (област: општа питања наставе, 8 бодова).

  Семинар је намењен запосленима у основним школама, гимназијама и средњим стручним школама, школама за образовање ученика са сметњама у развоју, школи за образовање одраслох. Котизација износи 2400 дин.
  Теме на семинару су: Увод у обуку; Значај овладавања методама и техникама учења за ученике и наставнике; Метода текст са празнинама; Метода тражења грешке; Метода слоговне слагалице; Метода загонетни охрабривачи; Mетода уређивање одломка; Mетода групе питања; Израда сценарија за час; Евалуација и затварање обуке. Реализатори су: Радица Благојевић - Радовановић, дипломирани психолог, ОШ „Алекса Дејовић„ Севојно/Ужице; Гордана Томоњић, професор педагогије, ОШ „Стеван Јоксимовић„ Рогачица и ОШ „Душан Јерковић„.
  Пријављивање до 04.04.2020. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Више о семинару у прилогу.

  Пријавни лист   Прилог

 • РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА GOETHE - INSTITUTA У 2020. У РЦ НИШ +

 • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje zavod za vrednovanje mreza copy CPN NIS unops  
 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1