Одржано предавање "Настава на даљину"

29.10.2020. Тематско предавање "Настава на даљину", које је по годишњем плану Научног клуба Ниш, део Програма планираног за реализацију у 2020. години, реализовано је у великој сали Регионалног центра.  
Искуства са радом у телевизијским снимањима, коришћењу апликација за снимање, предностима и манама наставне кроз снимање часова, испричали су наставници који су од почетка пандемије, током марта, априла и маја месеца били укључени у пројекат Министарства просвете, науке и технолошког развоја - Програм наставе на даљину путем платформи медијског система РТС - а. Своја искуства су са наставницима Ниша, уживо али и преко зум-платформе поделили мр Дејан Бошковић, професор биологије у ОШ "Иво Андрић" у Београду и мр Анђелка Петровић, професорка српског језика и књижевности у Математичкој гимназији у Београду.
Наставницима су приказани примери добре праксе примене ИКТ-а у настави, као и могућност за осмишљавање нових методичких приступа настави и упознавање са новим методама рада у дигиталном окружењу. Часови ових наставника изабрани су као најбољи примери наставе на даљину на наградном конкурсу ЗУОВ - а, Магија у рукама наставника.

Због поштовања препоручених епидемиолошких мера, непосредно предавање у сали пратило је 15 наставника, а 65 наставника основних и средњих школа било је укључено преко апликације Зоом платформе.

Honeyview IMG a1b264V Honeyview IMG 3557