Реализован акредитован семинар „Пројектним учењем до функционалних знања ученика“

04.03.2023. У Центру за стручно усавршавање, реализован је акредитован семинар „Пројектним учењем до функционалних знања ученика“ (кат.бр.702, област Општа питања наставе, 8 бодова), за 24 наставника основних и средњих школа.
Теме семинара: Пројектно учење – иновативни приступ настави; Планирање и реализација пројектног учења; Интерактивни дигитални алати у пројектном учењу; Пројектно учење и стандарди квалитета рада установе.
Специфични циљеви програма су: Упознавање учеснике са појмовима критичко, аналитичко и диврегентно мишљење и појмом пројектно учење - Оснаживање учесника за успешно планирање и реализацију активности које подстичу критичко, аналитичко и дивергентно мишење и пројектно учење - Оснажити учеснике да у онлајн настави примењују пројектно учење - Мотивисање учесника да самовреднују свој рад доказивањем остварености индикатора стандарда квалитета који се односе на развој критичког, аналитичког и дивергентног мишљења и пројектног учења.

Семинар су реализовали Владимир Средојевић, професор српског језика и књижевности, Центар за образовање Крагујевац; Зорица Сорак, проф.југ.књиж и срп.јез, маст.обр.полит., ОШ „Станислав Сремчевић“ Крагујевац.

Honeyview DSC02156 Honeyview DSC02155
Honeyview DSC02157 Honeyview DSC02158 copy