Награђени основци и средњошколци са државних такмичења

30.06.2023. У сали Центра за стручно усаврђавање Ниш додељене су награде ученицима основних и средњих школа са подручја које покрива Регионални центар за таленте Ниш. Седам ученика из основних школа из Ниша, Пирота и Житорађе и осам ученика средњих школа из Алексинца, Ниша и Куршумлије, који су освојили једно од прва три места на државном такмичењу талената, примили су вредне награде у књигама. Између свих ученика прво место су ове године освојили Јован Николић  из енглеског језика и Јован Здравковић из биологије, ученици Гимназије “Бора Станковић” из Ниша.
Регионални центар за таленте је такође, комплет књига доделио и Димитрију Голубовићу, најбољем младом филозофу на свету, који је полазник Центра за таленте од 2018. године. Сарадницима и менторима ученика су додељене захвалнице.
У оквиру ове свечаности, потписан је и протокол о пословно техничкој сарадњи између Удружења стваралаца Ниша "Цар Константин" и Регионалног центра за таленте Ниш. Протокол ће између осталог омогућити да чланови удружења стваралаца Ниша пружају стручну и ментиорску помоћ полазницима Центра за таленте, а такође да држе и предавања на популарне теме које нису у садржају редовних школских програма. Протокол су потписали мр Новица Ранђеловић председник удружења стваралаца Ниша и др Драган Тописировић, руководилац Регионалног центра за таленте Ниш.

У сали Центра за стручно усаврђавање Ниш додељене су награде ученицима основних и средњих школа са подручја које покрива Регионални центар за таленте Ниш.

Седам ученика из основних школа из Ниша, Пирота и Житорадје и осам ученика средњих школа из Алексинца, Ниша и Куршумлије, који су освојили једно од прва три места на државном такмичењу талената, примили су вредне награде у књигама. Измедју свих ученика прво место су ове године освојили  Јован Николић  из енглеског језика и Јован Здравковић  из биологије, ученици Гимназије “Бора Станковић” из Ниша.

Регионални центар за таленте је такође, комплет књига доделио и Димитрију Голубовићу, најбољем младом филозофу на свету, који је полазник Центра за таленте од 2018. године.

Сарадницима и менторима ученика су додељене захвалнице.

У оквиру ове свечаности, потписан је и протокол о пословно техничкој сарадњи измедју Удружења стваралаца Ниша цар Константин и Регионалног центра за таленте Ниш.

Протокол ће измедју осталог омогућити да чланови удружења стваралаца Ниша пружају стручну и ментиорску помоч полазницима Центра за таленте, а такодје да држе и предавања на популарне теме које нису у садржају редовних школских програма. Протокол су потписали мр Новица Рандјеловић председник удружења стваралаца Ниша и др Драган Тописировић, руководилац Регионалног центра за таленте Ниш.