Пројекат "Час анатомије"

Реализацију пројеката из годишњег програм рада Научног клуба за 2023/2024 год. отпочели смо пројектом "Час анатомије", у понедељак 23. октобра. Пројекат се реализује на Медицинском факултету у Нишу, на Институту за анатомију, кроз три термина током октобра и новембра месеца, за ученике треће и четврте године средњих школа.
Пројектом желимо да ученицима представимо студијске програме Медицинског факултета, покажемо колико је хумана анатомија фасцинантна наука и да ученике заинтересоване за медицинске науке упутимо у основе методологије научниих истраживања у медицини, стоматологији и фармацији. Кроз радионице у пројекту, ученицима пружимо прилику да закораче у узбудљив свет биомедицинских наука, чиме покушавамо да анатомију као комплексну науку учинимо доступном, важном, занимљивом. Ученици ће бити упознати са начином извођења практичне и теоријске наставе на Институту, биће у прилици да обиђу лабораторије у којима се изводи практична настава на моделима, као и морфометријски центар у оквиру кога ће се упознали са морфометријским истраживањима као једним од видова научног испитивања релевантног за све области медицине, стоматологије и фармације.
Првој радионици присуствовало је 26 ученика из гимназија: Прва нишка гимназија „Стеван Сремац“; „9.мај“; „Светозар Марковић“ и „Бора Станковић“, као и из Медицинске школе "Др Миодраг Лазић". Следеће посете Медицинском факултету су 30.10. и 6.11. након чега ће се активности наставити у Научном клубу.
У пројекту учествују професорке Медицинског факултета: др Весна Стојановић, доцент на Катедри за анатомију; др Драгана Павловић, ванредни професор на Катедри за фармацију и др Радмила Обрадовић, ванредни професор на Катедри за Оралну медицину и пародонтологију.

Honeyview IMG e5e2a47 Honeyview IMG c269da2 Honeyview IMG 3a1fa14
Honeyview IMG 5b70aa5 Honeyview IMG 983c105