Одржана радионица за ФУК

19.03.2024. У Центру за стручно усавршавање Ниш одржан је семинар „Извештавање Централне јединице за хармонизацију Министарства финансија до 31.03.2024. за 2023. годину“ – новине, начин и дилеме у организацији Vizija solution. Финансијско управљање и контрола је законска обавеза свих корисника јавних средстава у складу са чланом 81. Закона о буџетском систему, а све у циљу затварања 32. Поглавља за приступ ЕУ. Циљ семинара је да учесници стекну теоретска знања, практичну примену стечених знања у својој организацији, обавезом и начином извештавања Централне јединице за хармонизацију Министарства финансија. Теме на семинару биле су: Увод у Интерну финансијску контролу – појам, прописи, значај; Потребна документација система финансијског управљања и контроле и обавеза и начин ажурирања сачињене документације; Припрема за извештавање; Извештај за ФУК – Обавезе, рокови и начин подношења; Консолидовани извештај Министарства финансија и мишљење ДРИ; Новине у извештавању за 2023. Годину; Нове изјаве; Посебан извештај за школе; Извештавање Министарства финансија од 31.03.2024.; Решавање дилеме кроз практичан пример.
Vizija solution је организација која се бави имплементацијом система финансијског управљања и контроле и обуком кадрова јавног сектора. Акредитована је од стране Националне академије за јавну управу за спроводиоца програма стручног усавршавања у јавној управи. Предавачи су биле Драгана Михаљица и Мила Велицки. Семинару је присуствовало 23 представника јавних установа и предузећа из Ниша, Лесковца, Књажевца, Прокупља; Трговишта, Крушевца, Босилеграда, Врања и Бабушнице.

Honeyview DSC03078  Honeyview DSC03072

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1