Реализован акредитовани семинар "Аутономност и интеркултуралност као вредности супростављене предрасудама и дискриминацији"

13.04.2024. У Центру за стручно усавршавање реализован је акредитовани семинар "Аутономност и интеркултуралност као вредности супростављене предрасудама и дискриминацији" (кат.бр.16. област: Васпитни рад). Специфични циљеви семинара су: Разумевање појмова култура, интеркултуралност, аутономност; схватање стереотипа и предрасуда као могућих узрока дискриминације и сметњи интеркултурализму; идентификовање друштвених група потецијално изложених дискриминацији (жене, родно маргинализоване групе, мигранти, различите националне, старосне, религијске и др. групе); уочавање њихових различитости као повода за дискриминаторске ставове и поступања; подстицање емпатије са таргетираним групама путем стицања увида у њихов положај; упознавање са начинима превазилажења предрасуда; схватање синтезе аутономности и мултикултуралности у интеркултурализму; подстицање на проактивно поступање ученика кроз акције које негују недискриминитарске ставове, толеранцију и интеркултуралност.
На семинару је учествовало 27 наставника, а реализовале су га ауторке Снежана Грујић, PhD кандидат Филозофског факултета БУ, Друга крагујевачка гимназија, Крагујевац; Јелена Петровић Десница, Дипломирани социолог - мастер, Друга крагујевачка гимназија.

Honeyview DSC03287 Honeyview DSC03297
Honeyview DSC03294 Honeyview DSC03296

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1