МАТЕМАТИКА У МАЈУ

24.05.2015. Одржана је целодневна манифестација "МАТЕМАТИКА У МАЈУ" у оквиру обележавања "Маја месеца математике" уз учешће више стотина посетилаца - наставника, родитеља, младих и деце.

Циљ ове манифестације био је да промовише математику и њену примену. Удружење "Нишка математика - НИМАТ" било је иницијатор и програмски уредник ове промоције примењене, очигледне математике, математике која се учи кроз игру, анимацију, рачунарске програме, решавањем изазова и проблема.

Манифестација је превазишла локални карактер тако да су промотери математике били професори и ученици из школа из Ниша (ЕТШ "Никола Тесла", ОШ "Краљ Петар Први", ОШ "Свети Сава", ОШ "Бранко Миљковић", ОШ "Стефан Немања", ШОСО "14. октобар", Гимназија "Светозар Марковић и Школа са домом ученика "Бубањ"), али и из Прокупља (ТШ "15.мај"), Алексинца (ОШ "Смех и суза"), Ражња (ОШ "Иван Вушовић"), Мерошине (ОШ "Јастребачки партизани"), Власотинца (ОШ "8. октобар") и чак из Уба (Гимназија "Бранислав Петронијевић").

IMG 7889 resize IMG 7896 resize IMG 7897 resize IMG 7904 resize

На 22 штанда приказано је укупно 75 различитих активности у којима су посетиоци свих узраста могли да буду и лично укључени. Могли су да виде, испробају, учествују, питају, направе пуно тога а да све то буде на неки начин повезано са математиком. Најдрагоценија је чињеница да су деца и млади били главни промотери математике и вршњачки едукатори. Било је за сваког понешто - од деце предшколског узраста до одраслих.

Паралелно са поменутим активностима
наставници су могли да буду упознати са иновацијама или другачијим приступима у настави математике кроз 15 презентација њихових колега и колегиница.

Церемонију отварања увеличали су својим присуством: Снежана Марковић
-помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја, Зорана Курбалија Новичић -директорка Центра за промоцију наукеи Анђела Шарковић -ученица Гимназије "Светозар Марковић" из Ниша, оводгодишња добитница златне медаље на међународној научној олимпијади.

Манифестација је била и медијски пропраћена од стране локалних медија.

IMG 7906 resize IMG 7909 resize IMG 7910 resize

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1