Центaр за интерактивну педагогију

17-18. 6. 2017. У организацији Центра за интерактивну педагогију,  реализован је семинар под називом: Подршка транзицији ромске деце из припремног предшколског програма у основну школу. Семинар је похађало 15 учесника из Врања, Сурдулице, Пирота и Крушевца. Водитељи су били Светлана Радосављевић и Мирјана Милојевић.

IMG 2050

Тренинг безбедне вожње за возаче мотоцикла и мопеда

14. 6. 2017. У Регионалном центру је одржана обука за 25 учесника под називом "Тренинг безбедне вожње за возаче мотоцикла и мопеда". Циљ тренинга је смањење броја страдалих возача мотоцикла и мопеда. Реализатори обуке били су: Др Владимир Јевтић из Асоцијације за безбедност мотоциклиста и Иван Бојовић из Агенције за безбедност саобраћаја РС. На почетку обуке присутнима се обратио  Игор Војиновић, члан Градског већа Ниша, а логистику  је обезбедио Игор Трајковић из Секретаријата за комуналне делатности, енергетику и саобраћај града Ниша.

IMG 2037 IMG 2036 IMG 2041

Реализација семинара "Функција школских библиотека..."

5. 6. 2017. У организацији Народне библиотеке Бор  реализован акредитован семинар број 4  „Функција школских библиотека у развоју креативног читања и мишљења” (8 бодова). Семинару је присуствовало 20 наставника из различитих школа из борског округа. Реализатори семинара били су др Весна Црногорац и др Жељко Вучковић. Семинар је подржан од стране Регионалног центра Ниш за школску 2016/2017. и 2017/2018. годину.

British Council

6-7. 6. 2017. У организацији British Council-a Београд, у Регионалном центру је реализовано тестирање кандидата за полагање испита за енглески језик. У јунском испитном року се полагао Кембриџ испит - First (FCE).
Кембриџ испите признају школе, универзитети и послодавци у приватном и јавном сектору у земљама енглеског говорног подручја широм света. Писменом и усменом тестирању је приступило 80 кандидата.

Актив наставника ликовне групе предмета

6. 6. 2017. Актив наставника ликовне групе предмета је, у просторијама Регионалног центра,  одржао последњи састанак у овој школској години. На састанку су наставници разговарали о досадашњем раду и планирању нових активности.

Презентација "Зелене стране" - ОШ "Бранко Миљковић

5. 6. 2017. Светски дан заштите животне средине, 5.јун, је дан који се кроз разне активности и кампање обележава у целом свету. Обележава се са циљем скретања пажње јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине.
У Регионалном центру је овај дан обележен презентацијом "Зелене стране" кроз низ примера добре праксе ученика и наставника основне школе "Бранко Миљковић". Организатор ових активности је Драгана Пешић Главашевић, проф. српског језика и библиотекар школе, а реализатори су наставници: Лалица Станковић, Маја Ђорђевић, Оливера Савић, Ален Стевановић, Милош Младеновић, Данијела Ђорђевић Новаковић и ученици другог, четвртог, петог, седмог и осмог разреда. Бројним активностима ученика и наставника пропагира се одговоран однос према окружењу.

IMG 2003 IMG 1991 IMG 1992 IMG 2002

Најава догађаја

 • 25. 8. 2017. СЕМИНАР за средње стручне школе - „Диференцирана настава“ +

  ИМАМО ЈОШ 12 СЛОБОДНИХ МЕСТА !

  25.8. 2017. (петак) Регионални центар организује акредитован семинар број 477 (8 бодова) „Диференцирана настава“ за наставнике који раде у средње стручним школама.
  Семинар се организује на иницијативу Прехрамбено хемијске школе из Ниша, на семинару ће из те школе бити 10 наставника. Позивамo директоре да у односу на теме у наставку пријаве наставнике којима ће похађање семинара подићи компетенције за рад са ученицима а тиме подићи и квалитет наставе. Семинар је намење наставницима предметне наставе, наставницима стручних предмета, стручним сарадницима, сарадницима у настави.
  Теме програма су: Типови наставе; Диференцирана настава; облици диференциране наставе; врсте група и принципи организације група; Обележја интеракције у групи;Индивидуализација наставе;Примена индивидуализованог облика рада; Облици индивидуализоване наставе;Индивидуализација као вид диференциране наставе;Активирање ученика у настаци диференцираним задацима;Анализа примера из праксе; Лични картон ученика у савладавању наставног градива; Дидактички модел организовања образовно васпитног рада.

  Котизација је 2.000,00 динара.
  Пријављивање до 19.8.2017.
  Школе које потражују средства од града или општина имају устаљену процедуру са РЦ Ниш – потписују уговор са РЦ Ниш, добију рачун и остала документа о самом семинару и списак учесника из њихове школе и са тим подносе захтев за добијање средстава.


  Пријаве слати на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. а за сва додатна питања контактирати Виолету Панчић на 018/202300 или 069/2966515.

  Пријавни лист можете преузети ОВДЕ

 • Бесплатне НТЦ радионице за даровите ученике +

  Од понедељка, 26. до четвртка, 29. јуна 2017. у термину од 10 до 13 сати у просторији РЦ Ниш (Париске Комуне бб) биће организовано 8 бесплатних радионица по НТЦ систему учења за даровите ученике који управо завршавају IV разред ОШ. Радионице ће реализовати НТЦ тим за даровите који исте спроводи од 2013. године: Ивана Ћирић, проф. раз. наст. у ОШ "Свети Сава" и НТЦ координатор за даровите, Јелисавета Хајдуковић, проф. хемије и  Наташа Николић, проф. раз. наст. у ОШ "Свети Сава".

  Право бесплатног похађања има по један ученик садашњег IV разреда из сваке ОШ на територији града Ниша,  који је  по мишљењу Одељењског већа  IV разреда и педагошко психолошке слузбе школе постигао најзапаженија постигнућа.
  Молимо да пријављивање даровитог ученика, као и његове евентуалне замене, која стиче право похађања радионица за случај да ваш први кандидат не буде у прилици да посећује исте, обавите слањем е-маила на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Потребни подаци за пријаву су презиме и име ученика, назив основне школе из које долази и  име, е-маил адреса и контакт телефон родитеља.

  Рок за пријаву полазника  је четвртак, 22. 6. 2017.

  Пријављен ученик аутоматки постаје полазник даровите групе. Потребно је само да са једном свеском и перницом која садржи оловке и боје дође у РЦ Ниш, 26. 6. 2017. у 10 сати на прву НТЦ радионицу за даровите.  

  Унапред захвални на успешној, вишегодишњој сарадњи сарадњи,

  РЦ Ниш И Ивана Ћирић, координатор НТЦ тима за даровите (063 8 670 698)

 • АНКЕТА +

  Регионални центар Ниш планира да у току школске 2017/2018. године запосленима у образовању организује активности у складу са њиховим интересовањима (гостовања стручњака из појединих области, глумаца, музичара, књижевника...).

  У ту сврху припремили смо анкету где ћете моћи да изаберете област, тему активности и предложите особу коју бисмо позвали да гостује.

  Молимо Вас да одвојите мало времена и помогнете дефинисању тема наших будућих активности.

  Хвала!

  АНКЕТА

 • ПОСЕТИТЕ ПАРК ЗНАЊА У РЕГИОНАЛНОМ ЦЕНТРУ НИШ +

  Париске комуне бб (поред Општине Медијана) и играјте се у песку Архимедове бележнице и Si школице, испробајте рад Галилејевог клатна и Фарадејевог тунела, седите на ексерима Факирове столице и упознајте се са 147 цифара броја Pi!
  Групне посете обавезно најавити ради обезбеђивања стручног водича. Најава на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на телефон 018/202-300.

  Цена улазнице за школе ван Ниша је 60,00 динара по ученику.

  IMG 1851 IMG 1793 IMG 1863 IMG 1764 IMG 1766

 • Брошура акредитованих семинара РЦ Ниш +

  За школску 2016/2017. и 2017/2018. годину Регионални центар је у Каталогу програма стручног усавршавања  подржао семинаре о којима можете више прочитати у брошури која је у прилогу.
  Семинари ће се реализовати у току школских година за потребе наставника и школа.
  Организација једнодневних семинара за групу од 30 учесника износи 40.000,00 динара док организација дводневних семинара износи 68.000,00 динара. У цену су урачунати хонорари, порези и доприноси, уверења. Школе могу контактирати Центар на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или телефон 018/202-300 и договорити организацију семинара у школи или у РЦ Ниш.
  Наставници, појединачно заинтересовани за семинаре из понуде, могу се пријавити попуњавањем пријавног листа у прилогу а о термину одржавања семинара биће благовремено обавештени.

  Пријавни лист можете преузети ОВДЕ

  БРОШУРА

 • +++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • ECDL TEST CENTAR +

  ECDL baner

 • 1
 
cacakkanjizakikindakragujevackrusevacleskovacsabacsmederevouzicenovi pazarknjazevac