Пренос трибине “Да ли смо заробљени у Борхесовој библиотеци”

14.06.2016.У научном клубу РЦ Ниш реализован је пренос трибине “Да ли смо заробљени у Борхесовој библиотеци”.

На дан када се навршава тридесет година од смрти великог латиноамеричког писца Хорхеа Луиса Борхеса, Центар за промоцију науке организoвао је у Студентском културном центру научно-популарну трибину ”Да ли смо заробљени у Борхесовој библиотеци”, инспирисану загонеткама и парадоксима у Борхесовим причама.
О Борхесовој фикцији, науци и псеудонауци на трибини су говорили: Мухарем Баздуљ - писац и новинар, Зоран Живковић - писац, преводилац и теоретичар научне фантастике, Ксенија Вуловић - асистенткиња на Филолошком факултету и теоретичарка хиспаноамеричке књижевности, као и математичар Миодраг Рашковић са Математичког института САНУ. Модератор трибине био је Слободан Бубњевић - уредник часописа „Елементи“.
ЦПН трибине привлаче бројну публику, а како би заинтересовани слушаоци ван Београда били у прилици да учествују, научни клубови широм Србије су ову трибину уживо преносили.

 IMG 0191 resize IMG 0192 resize

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1