Обележавање 30 година стваралаштва професора српског језика и писца Власте Н. Ценића

13.12.2017. У Регионалном центру је обележено 30 година стваралаштва професора српског језика и писца Власте Н. Ценића. Музичко-поетско вече назива "Штрапке, књижевни портрет Власте Н. Ценића поводом 30 година ствралаштва" окупило је велики број наставника, наставника - колега песника Власте Ценића, ученика школе у којој песник ради као професор српског језика и много других поштовалаца његовог рада и заљубљеника у лепу реч. Приказан је живот и рад песника, његов лични и професионални развој. Приказ је реализован уз помоћ колега наставника  и ученика из ОШ "Вук Караџић" у Дољевцу. Уз глуму, музику, песму и видео запис, присутни су могли да прођу кроз различите периоде стваралаштва Власте Н. Ценића.

Власта Н. Ценић је рођен у селу Кочане у које се после студирања и вратио. Идејни је творац и организатор манифестације „Сусрети просветних радника књижевних стваралаца за децу“ у Основној школи „Вук Караџић“ у Дољевцу, у којој ради као професор српског језика. Педагошки је саветник. Пише поезију за децу и одрасле. Пише о детињству. Заступљен у бројним антологијама.

IMG 2913 IMG 2927 IMG 2934 IMG 2911

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1