Умеће комуникације - како да говоримо и слушамо да би ученици желели да нас чују и да разговарају са нама

31.08. / 2.09.2018. Акредитовани семинар за наставнике, Умеће комуникације - како да говоримо и слушамо да би ученици желели да нас чују и да разговарају са нама (кат. бр.136; област Васпитни рад; 20 сати стручног усавршавања), реализован је у Регионалном центру.

На семинару је учествовало 27 наставника основних и средњих школа из Ниша, Прокупља, Пирота, Врања, Лесковца, Грачанице и Косовске Витине. Испред ауторског тима удружења Психокод које је подржало семинар, семинар су реализовале Ирена Лободок Штулић и Милка Михајловић.

Семинар обрађује следеће теме:

- Однос наставник - ученик, сложено поље комуникације;
- Схватање ауторитета и избор васпитног стила као одреднице начина комуникације;
- Поступци ученика који нас ометају у раду;
- Ја - поруке у функцији позивања на сарадњу;
- Активно слушање и емотивна подршка;
- Адекватни и неадекватни начини реаговања на проблеме ученика;
- Емпатија и развој емпатичности код ученика;
- Конфликти и шта са њима;
- Стилови реаговања у конфликтним ситуацијама.

um kom 0 um kom 1

um kom 2 um kom 3

Уплата котизације: 840-842668-41 без позива на број

Најава догађаја

 • ПОСЕТИТЕ ПАРК ЗНАЊА У РЕГИОНАЛНОМ ЦЕНТРУ НИШ +

  Посетите Парк знања у дворишту зграде Регионалног центра - Париске комуне бб (поред Општине Медијана) и играјте се у песку Архимедове бележнице и СИ школице, испробајте рад Галилејевог клатна и Фарадејевог тунела, седите на ексерима Факирове столице и упознајте се са 147 цифара броја Пи!
  Групне посете обавезно најавити ради обезбеђивања стручног водича најкасније 7 дана пре доласка. Да би посета парку била испраћена предавањем о експонатима група треба бити од најмање 40 особа, у супротном Парк можете посетити и о експонатима се информисати у сопственој режији. Најава на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на телефон 018/202-300.
  Цена улазнице за школе ван Ниша је 80 динара по ученику.

  IMG 1851 IMG 1793 IMG 1863 IMG 1764 IMG 1766

 • +++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Понуда акредитованих семинара за октобар/новембар/децембар 2018. године +

 • Акредитоване обуке за запослене и ангажоване у систему социјалне заштите до краја 2018. године у РЦ Ниш: +

  Центар за производњу знања и вештина ће до краја 2018. године, организовати акредитоване обуке за запослене и ангажоване у систему социјалне заштите. На следећем линку налази се распоред обука са предложеним терминима и садржајима обука, као и детаљније информације о начину пријављивања.

 • Семинар у новембру - Методе очувања живих врста у екс ситу условима +

  17.11.2018. У Регионалном центру реализује се акредитовани семинар број 793 " Методе очувања живих врста у екс ситу условима" (1 дан, 8 бодова).

  Котизација износи 2100,00. Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%.

  Циљна група: наставник разредне наставе, наставник предметне наставе – основна школа, наставник предметне наставе – гимназија, наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа

  Пријављивање до 7.11.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист

 • Неакредитована обука "Разум, емоције и разумевање емоција" +

  17.11.2018. У Регионалном центру биће одржана неакредитована обука "Разум, емоције и разумевање емоција". Обука почиње у 10.00 и траје до 12.00 часова.

  Котизација износи 500,00 динара а учесници добијају потврду о стручном усавршавању у установи на 2 сата (Правилник о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника, "Сл.гласник број 48/18").  Циљна група су наставници, стручни сарадници, васпитачи из основних, средњих школа и предшколских установа, родитељи и остали заинтересовани. Пријављивање на пријавном листу у прилогу до 15.11.2018. Пријаве слати на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  О ПРЕДАВАЊУ: На обуци ће бити обрађене теме:

  Шта је разум?

  - Концепт менталног здравља као релативног појма.
  - Разум и одговорност - Који је и на који начин наш лични удео у емотивним, психолошким и животним потешкоћама?;
  - Проблем „позитивног“ и магијског мишљења - РАЦИОНАЛНЕ, а не позитивне мисли као здрава алтернатива негативним мислима;
  - Разум и подсвест - Граница свесно/подсвесно као дискутабилно питање;
  - Најпопуларније заблуде о несвесно;
  - Веза мишљење-емоције; удео “учења";

  Каква корист од емоција?

  - Еволутивни аспект;
  - Физиолошке основе;
  - Психички проблеми: Када и зашто емоције више не раде за нас;
  - Препознавање емоција и разлика између:

  - туге и депресије;
  - страха и анксиозних поремећаја;
  - беса, агресије, импулсивности и поремећаја у понашању;
  - заљубљености и љубави;
  - среће и менталног здравља
  - љубоморе и зависти
  - однос љубав – моћ - мржња

  Емоције као проблем у комуникацији

  О ПРЕДАВАЧУ:
  Стеван Станојевић, дипл.психолог, мастер педагог, психотерапеут под супервизијом, оснивач и терапеут у психолошком саветовалишту "Психонега", аутор и реализатор акредитованог семинара "Превладавање стреса методама когнитивно бихејвиоралне психотерапије".

  ПРИЈАВНИ ЛИСТ     АГЕНДА  

 • Радионица : Породични односи - 20.11.2018. у 19 сати +

  Тренер Милена Бјеловук. За инфо и пријаве: www.facebook.com/MilenaBjelovukHYL или на 062570347.

 • Семинар у новембру - Школа будућности – Microsoft програмима до савремене наставе +

  24 и 25.11.2018. У Регионалном центру реализује се акредитовани семинар број "Школа будућности – Microsoft програмима до савремене наставе" (2 дана, 16 бодова).

  Котизација износи 4000,00, за школу/установу за 30 учесника семинар је 74.000,00 динара. Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%.

  Циљна група:
  наставник разредне наставе; наставник предметне наставе – основна школа; наставник предметне наставе – гимназија; наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа; наставник стручних предмета – средња стручна школа; наставник општеобразовних предмета у средњој уметничкој школи (музичке, балетске, ликовне); стручни сарадник у предшколској установи; стручни сарадник у школи; сарадник (педагошки, андрагошки асистент и помоћни наставник).

  Пријављивање до 14.11.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист  Презентација

 • Предавање за запослене у образовању - Превенција онколошких болести - Значај самопрегледа за рано откривање рака дојке - Обука о самопрегледу груди на рано откривање сумњивих промена +

  У уторак 27.11.2018. године у 18.00 часова у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Нишу, одржаће се предавање - Превенција онколошких болести. Предавање ће држати др Кадивка Стевановић из Друштва Србије за рано откривање рака дојке. Током трајања едукације докторка ће причати и о значају самопрегледа за рано откривање рака дојке а после предавања докторка ће урадити појединачну обуку наставницама о самопрегледу дојке.

  О предавчу: Кадивка Стевановић, лекар и књижевни стваралац, специјалиста социјалне медицине, мајка троје деце, велики хуманиста, едукатор и заљубљеник у природу и животну средину, рођена је у Трстенику 1953. године. По завршетку Медицинског факултета у Нишу (1978), радила је неколико година у Градској управи Ниша, да би наредних тридесетак година провела на Клиници за онкологију Клиничког центра у Нишу. Као запажени здравствени стручњак добила је звање примаријус и годинама радила на едуковању здравих и оболелих, раном откривању карцинома и психосоцијалној рехабилитацији оболелих од рака. Шест година је била и предавач на Вишој школи за васпитаче у Алексинцу, а од 2001. године-председник Друштва за борбу против рака и члан редакције републичког часописа "Рак" из Београда.

  Пријавни лист   Агенда

 • Неакредитована обука „Емоционални доживљај циљне ситуације учења на часу“ +

  1.12.2018. У Регионалном центру биће одржана неакредитована обука „Емоционални доживљај циљне ситуације учења на часу“ . Обука почиње у 10.00 и траје до 14.00 часова. Котизација износи 700,00 динара а учесници добијају потврду о стручном усавршавању у установи на 4 сата (Правилник о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника, "Сл.гласник број 48/18"). Циљна група су наставници и стручни сарадници из основних и средњих школа. Пријављивање на пријавном листу у прилогу до 27.11.2018. Пријаве слати на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  О ПРЕДАВАЊУ - На обуци ће бити обрађене теме:

  I Креативни поступци буђења позитивних емоција на наставном часу, Емоционална компонента наставе;
  II Без емоција нема стварања... Прегледно излагање о емоционалном доживљају циљне ситуације учења на наставном часу;
  III Међузависност наставничких и ученичких емоција: Могућности и границе у стварању интензивних позитивних емоција на наствном часу; Неке типичне грешке у припремању ученика за обраду нових наставних садржаја;
  IV Интерактивна дискусија о емоционалности у настави и потреби за стручним и педагошким поступањем у циљу емоционалног обогаћивања и интелектуалног оспособљавања ученика.

  О аутору и реализатору програма: Др Јовица Ранђеловић је дугогодишњи професор Педагогије и Дидактике на нишким наставничким факултетима (Филозофском, Природно-математичком и Факултету Спорта и Физичког васпитања). Ужа научна област којом се бави јесте ДИДАКТИКА. Фокус његових научних интересовања је на емоционалној страни наставе тј. на психодидактичким основама учења на наставном часу. У његовим уџбеничким и монографским радовима доминирају теме из домена наставничких вештина којима се остварује експресивни доживљај учења на часу. Будући да аутор поседује безмало полувековно наставно искуство (четрдестпет гoдина радног стажа у настави - од основношколске до високошклске наставе) његово презентовање сазнања о једном значајном наставном аспекту – емоционалсти у настави – могло би се сматрати респектабилним.

  Пријавни лист     Програм обуке

 • Семинар у децембру - "Стратегије, методе и технике рада у инклузивној учионици" +

  1-2.12.2018. У Регионалном центру се реализује акредитован семинар број 215 "Стратегије, методе и технике рада у инклузивној учионици" (2 дана, 16 бодова). Котизација износи 4000,00. Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%. За школу/установу за 30 учесника семинар је 74.000,00 динара. Више о семинару у прилогу.

  Циљна група:
  - наставник разредне наставе
  - наставник предметне наставе – основна школа
  - наставник предметне наставе – гимназија
  - наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа
  - наставник стручних предмета – средња стручна школа
  - наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју
  - наставник општеобразовних предмета у средњој уметничкој школи (музичке, балетске
  ликовне)
  - наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи (музичке,балетске
  ликовне)
  - наставник изборних и факултативних предмета

  Пријављивање до 20.11.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист   Понуда

 • Семинар у децембру - "Примена ГеоГебре у настави математике у основним и средњим школама" +

  8.12.2018. У Регионалном центру реализује се акредитовани семинар број 359 "Примена ГеоГебре у настави математике у основним и средњим школама" (1 дан, 8 бодова). Котизација износи 2100,00. Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%. Више о семинару у прилогу.

  Циљна група:
  - наставник разредне наставе
  - наставник предметне наставе – основна школа
  - наставник предметне наставе - гимназија
  - наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа
  - наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју
  - наставник у школи за образовање одраслих)

  Пријављивање до 28.11.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист   Понуда   Презентација 

 • Семинар у децембру - "Час по мери детета" +

  15.12.2018. У Регионалном центру реализује се акредитовани семинар број 218 "Час по мери детета" (1 дан, 8 бодова). Котизација износи 2100,00. Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%.

  Циљна група:
  - наставник разредне наставе
  - наставник предметне наставе – основна школа
  - наставник предметне наставе - гимназија
  - наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа

  Пријављивање до 5.12.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист   Понуда

 • Семинар у децембру - "Употреба мобилних апликација за побољшање квалитета наставе и учења: Паметни телефон као наставно средство 21. века" +

  16.12.2018. У Регионалном центру реализује се акредитовани семинар број 331 "Употреба мобилних апликација за побољшање квалитета наставе и учења: Паметни телефон као наставно средство 21. века " (1 дан, 8 бодова). Котизација износи 2100,00 . Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%. За школу/установу за 30 учесника семинар је 44.000,00 динара. Више о семинару у прилогу.

  Циљна група:
  - наставник разредне наставе
  - наставник предметне наставе – основна школа
  - наставник предметне наставе – гимназија
  - наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа
  - наставник стручних предмета – средња стручна школа
  - наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју
  - наставник у школи за образовање одраслих
  - наставник општеобразовних предмета у средњој уметничкој школи (музичке балетске ликовне)
  - наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи (музичке балетске ликовне)
  - наставник изборних и факултативних предмета
  - васпитач у предшколској установи
  - медицинска сестра – васпитач
  - васпитач у дому ученика
  - стручни сарадник у предшколској установи
  - стручни сарадник у школи
  - сарадник (педагошки  андрагошки асистент и помоћни наставник)

  Пријављивање до 6.12.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист     Понуда     Презентација

 • Семинар у децембру - "Планирање превенције и ефективно/ефикасно реаговање на насиље у образовно-васпитним и васпитно-образовним установама" +

  22.12.2018. У Регионалном центру реализује се акредитовани семинар број 56 "Планирање превенције и ефективно/ефикасно реаговање на насиље у образовно-васпитним и васпитно-образовним установама" (1 дан, 8 бодова). Котизација износи 2100,00. Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%.За школу/установу за 30 учесника семинар је 44.000,00 динара. За школу/установу за 30 учесника семинар је 44.000,00 динара. Више о семинару у прилогу.

  Циљна група:
  - наставник стручних предмета – средња стручна школа
  - наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју
  - наставник у школи за образовање одраслих
  - наставник општеобразовних предмета у средњој уметничкој школи (музичке балетске ликовне)
  - наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи (музичке балетске ликовне)
  - наставник изборних и факултативних предмета
  - васпитач у предшколској установи
  - медицинска сестра – васпитач
  - васпитач у дому ученика
  - стручни сарадник у предшколској установи
  - стручни сарадник у школи
  - сарадник (педагошки андрагошки асистент и помоћни наставник)

  Пријављивање до 12.12.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист   Понуда   Презентација

 • Семинар у децембру - "Индивидуализација наставе уз уважавање разлике у стиловима учења ученика" +

  27 и 28.12.2018. У Регионалном центру реализује се акредитовани семинар број 446 "Индивидуализација наставе уз уважавање разлике у стиловима учења ученика" (2 дана, 16 бодова). Котизација износи 4000,00, за школу/установу за 30 учесника семинар је 74.000,00 динара. Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%. Више о семинару у прилогу.

  Циљна група:
  - Наставник стручних предмета - средња стручна школа
  - наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју
  - наставник у школи за образовање одраслих
  - наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи (музичке,балетск,еликовне)
  - наставник изборних и факултативних предмета
  - стручни сарадник у школи
  - сарадник (педагошки андрагошки асистент и помоћни наставник)

  Пријављивање до 17.12.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист   Понуда   Презентација

 • 1
 
cacakkanjizakikindakragujevackrusevacleskovacsabacsmederevouzicenovi pazarknjazevac