Одржана је "Трећа међународна колонија филмске критике"

08-11.10.2017. У Регионалном центру одржана је Трећа међународна колонија филмске критике у организацији Нишког културног центра. Међународна колонија филмске критике Ниш замишљена је са циљем да се у домаћој и регионалној јавности реафирмише помало запостављена пратећа кинематографска делатност која има пресудан утицај на васпитавање и сазревање филмског укуса код млађих филмофилских нараштаја.
Првог дана је у Регионалном центру реализована "Школска радионица филмске критике" на којој се обрађивало класично остварење српског филма – „Чудотворни мач“. Након пројекције овог домаћег филма  ученици нишких гимназија: „9. мај“, „Светозар Марковић“ и „Стеван Сремац“ су у групама, у оквиру радионица, разрађивали тему „Критичка дискусија о филму“. Циљ радионица је да се ученицима укаже на начине анализе, оцењивања и вредновања филма.
У среду, 09. октобра, одржан је округли сто са оквирном темом „Аутор у фокусу“ а на тему живота и рада познатог редитеља Ингмара Бергмана. 
Дан касније одржан је округли сто  “Тајне одаје филмске историје”.

Међународна колонија филмске критике Ниш 2019 трајала је три дана и имала петнаест учесника и гостију из земље и иностранства.

Filmska kritika 1 Filmska kritika 2

Уплата котизације: 840-842668-41 без позива на број

Најава догађаја

 • Aкрeдитoвaн сeминaр "Умeћe кoмуникaциja - кaкo дa гoвoримo и слушaмo дa би учeници жeлeли дa нaс чуjу и дa рaзгoвaрajу сa нaмa" +

  Aкрeдитoвaн сeминaр" Умeћe кoмуникaциja - кaкo дa гoвoримo и слушaмo дa би учeници жeлeли дa нaс чуjу и дa рaзгoвaрajу сa нaмa" рeaлизуje сe у Рeгиoнaлнoм цeнтру у пeриoду 28-30.08.2020. год. Oвo je jeдaн oд прoгрaмa кojи сe признaje зa држaњe нaстaвe Грaђaнскo вaспитaњe.
  Приjaвљивaњe je путeм приjaвнoг листa у прилoгу нa Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. дo 10.08.2020. год.
  Кoтизaциja износи 6.550,00 дин.

  Пријавни лист    Понуда

 • ПОНУДА АКРЕДИТОВАНИХ СЕМИНАРА за СЕПТЕМБАР/OKTOБАР/НОВЕМБАР/ДЕЦЕМБАР 2020. године +

 • ПОСЕТИТЕ ПАРК ЗНАЊА У РЕГИОНАЛНОМ ЦЕНТРУ НИШ +

  Посетите Парк знања у дворишту зграде Регионалног центра - Париске комуне бб (поред Општине Медијана) и играјте се у песку Архимедове бележнице и СИ школице, испробајте рад Галилејевог клатна и Фарадејевог тунела, седите на ексерима Факирове столице, упознајте се са 147 цифара броја Пи, покрените радио, пуњач за мобилни и лампу помоћу динамо бицикла и играјте Ботаничку слагалицу!
  Групне посете обавезно најавити ради обезбеђивања стручног водича најкасније 7 дана пре доласка. Да би посета парку била испраћена предавањем о експонатима група треба бити од најмање 40 особа, у супротном Парк можете посетити и о експонатима се информисати у сопственој режији. Најава на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на телефон 018/202-300.
  Цена улазнице за школе ван Ниша је 80 динара по ученику.

  IMG 1851IMG 1793IMG 1863IMG 1764IMG 1766Honeyview IMG 2318 (2)Honeyview IMG 2324 (2)

 • +++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +

   

 • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje zavod za vrednovanje mreza copy CPN NIS unops  
 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1