Одржана трибина "Вршњачко насиље"

5.11.2019. Регионални центар и Центар Психонега организовали су пету трибину у оквиру активности “Вече менталног здравља – Ви питате“. Трибина под називом „Вршњачко насиље“ изазвала је велико интересовање тако да је окупила 150 наставника, стручних сарадника, васпитача, студената и грађана.

На трибини су уводна предавања имали: Данијела Вукић Денић, педагог у ОШ „9.октобар“ у Прокупљу, саветник-спољни сарадник Министарства просвете за заштиту од дискриминације, насиља и злостављања, Стеван Станојевић, психолог и терапеут у Центру Психонега и Миодраг Ленић, адвокат.

Говорили су о узроцима проблема у ширем друштвеном окружењу и систему вредности деце и младих, породици, школи и медијима као факторима социјализације, начинима реаговања на насиље и о казнено-поправним и дисциплинским мерама код деце и малолетника и одговорности пред законом.

После излагања присутни су коментарисали насиље међу вршњацима и постављали питања говорницима.

https://beta.rs/vesti/drustvo-vrsnjackonasilje/118942-nis-digitalno-nasilje-medju-decom-zauzima-primat
http://www.politika.rs/scc/clanak/441336/Digitalno-nasilje-medu-decom-zauzima-primat

Honeyview IMG 2811 Honeyview IMG 7489Honeyview IMG 2820 Honeyview IMG 7491

Уплата котизације: 840-842668-41 без позива на број

Најава догађаја

 • ПОЗИВАМО ВАС ДА ПОПУНИТЕ УПИТНИК +

  На следећем линку је упитник припремљен за потребе Регионалног центра Ниш ради анализе ставова запослених у образовању о начинима и сврсисходности оваквих облика стручног усавршавања. Ваши одговори представљаће извор података који ће нама као Центру помоћи.

  Упитник је анониман.

  Хвала Вам на помоћи.

 • ПОСЕТИТЕ ПАРК ЗНАЊА У РЕГИОНАЛНОМ ЦЕНТРУ НИШ +

  Посетите Парк знања у дворишту зграде Регионалног центра - Париске комуне бб (поред Општине Медијана) и играјте се у песку Архимедове бележнице и СИ школице, испробајте рад Галилејевог клатна и Фарадејевог тунела, седите на ексерима Факирове столице, упознајте се са 147 цифара броја Пи, покрените радио, пуњач за мобилни и лампу помоћу динамо бицикла и играјте Ботаничку слагалицу!
  Групне посете обавезно најавити ради обезбеђивања стручног водича најкасније 7 дана пре доласка. Да би посета парку била испраћена предавањем о експонатима група треба бити од најмање 40 особа, у супротном Парк можете посетити и о експонатима се информисати у сопственој режији. Најава на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на телефон 018/202-300.
  Цена улазнице за школе ван Ниша је 80 динара по ученику.

  IMG 1851IMG 1793IMG 1863IMG 1764IMG 1766Honeyview IMG 2318 (2)Honeyview IMG 2324 (2)

 • +++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +

   

 • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje zavod za vrednovanje mreza copy CPN NIS unops  
 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1