Пројекат "Метеогеџет" (09.05.2023)

09.05.2023. У посети Научном клубу и Парку знања била је група ученика седмог разреда ОШ "Сретен Младеновић Мика" са наставницима: Александра Јовановић, наставница математике, Мирјана Ицић, наставница физике и Александар Стојковић, наставник технике и технологије и информатике. Они су присуствовали последњој радионици у пројекту Метеогеџет, коју су реализовали ученици ЕТШ "Никола Тесла" и Прве нишке гимназије "Стеван Сремац". Средњошколци су представили пројекат и резултате рада основцима, тако што су их упознали са применом малих „single-board“ рачунара као што је Raspberry Pi, како се могу користити за  програмирање и изградњу мале самоодрживе метеоролошке станице како би у реалном времену пратили промену метеоролошких елемената, као и са сајтом који су у оквиру пројекта сами направили.
Ученици основне школе су посету наставили у Парку знања, који се налази у дворишту Центра за стручно усавршавање, где су их наставници упознали са експонатима: Динамо бицикл; Архимедеова бележница; Ветро-турбина; Галилејево клатно и Фарадејев тунел. Ови експонати приказују аутентичне научне феномене из области: физика, математика и хемија и представљају нове начине учења и промишлјања у природним наукама.

Honeyview DSC02283 Honeyview vDSC02292v
Honeyview vDSC02315v Honeyview DSC02295

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1