Грађанске консултације у организацији PROTECT-е

28.10.2023. год. у  Центру за стручно усавршавање  у Нишу, Центар за развој грађанског друштва PROTECTA је организовала регионалну грађанску консултацију са потенцијалним и тренутним циркуларним мигрантима. Грађанским консултацијама је присуствовало 20 представника циркуларних миграната са територије нишавског и топличког округа. Током консултативног догађаја, учесници су поделили једни са другима своје перспективе, искуства, захтеве и бриге о томе како је бити циркуларни мигрант. Главни циљ ових консултација је била идентификација кључних проблема и могућих решења везаних за циркуларне миграције, а све то у циљу израде регионално - специфичног акционог документа са предложеним мерама и активностима, као и проценама ресурса потребнх за њихову имплементацију.
Ова активности је још једна у низу коју је PROTECTA као један од Регионалних центара изврсности за циркуларну миграцију (ReCeEx), задужен за подручје Јужне Србије организовала у оквиру пројекта „Циркуларне миграције пре депопулације! Иновативна решења за подстицање циркуларне миграције као стуб повећане конкурентности и економског развоја“ који уз подршку Европске комисије спроводе Фондација за развој економске науке (ФРЕН) и Центар за европске политике (ЦЕП).

Honeyview PROTEKTA SLIKE Honeyview PROTEKTA SLIKE 2
Honeyview PROTEKTA SLIKE 4 (2) Honeyview PROTEKTA SLIKE 4

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1