Пројекат „Тајни састојак - микро чаробњак“

У Научном клубу Ниш, у понедељак 04.03.2024., почеле су активности у пројекту „Тајни састојак - микро чаробњак“. Пројекат се реализује кроз годишњи програм рада клуба за 2023/2024 годину и одобрен је и финансијски подржан од стране Центра за промоцију науке. Термин реализације је сваког понедељка током марта месеца од за ученике седмог и осмог разреда основних школа.
„Тајни састојак – микро чаробњак“ написан је са идејом да учесницима прикаже микроорганизме из другог угла и представи њихову корисну страну за човека, посебно у индустрији добијања хране. Пројектне активности укључују сет организованих интерактивних предавањана којима ће се учесници, упознати са разноликим светом микроорганизама и научити основе о употреби микроорганизама у индустрији. Након предавања, учеснике очекује групни рад и низ експерименталних радионица на којима ће решавати практичне задатке. Учесници ће, пре сваке радионице, добити адекватна упутства за решавање предвиђених задатака. Називи активности:
1. Тајни свет микроорганизама (Упознавање са микроорганизмима и прича о њиховом окружењу)
2. Јогурт, пиво, вино ...у лабораторији? (Узорковање, изолација и бојење микроорганизама)
3. Ферментација (Физичке, хемијске и биохемијске особине микроорганизама)
4. Алгоритам за прављење пице? (Значај микроорганизама у индустрији).

Реализатори активности су Ана Миленковић, Јана Ђорђевић, Анастасија Јевтић - мастер биолози, докторанткиње на Природно-математичком факултету у Нишу и Биолошком факултету у Београду.

 Honeyview IMG 4114 Honeyview IMG 4127
Honeyview IMG 4122 Honeyview IMG 4130

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1